Ekonomi

Erdoğan’dan öğrenciye müjde! Aylık 1.800 TL oldu!

Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Erdoğan, yüksek öğrenim yurtlarında kalan öğrencilerin beslenme ücretlerinin arttırıldığını belirtti. Peki, yüksek öğrenim yurtlarında kalan öğrencilerin beslenme ücretleri ne kadar oldu? KYK beslenme yardımı ne kadar oldu?Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen toplantı yaklaşık olarak 2 buçuk saat sürdü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Özbekistan ve ABD temasları nedeniyle geçtiğimiz hafta gerçekleştirilemeyen Kabine toplantısı Beştepe'de yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen toplantı yaklaşık olarak 2 buçuk saat sürdü.

İki buçuk süren toplantının ardından önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, KYK’da kalan öğrencilere bir iyi haber verdi. Erdoğan, yüksek öğrenim yurtlarında kalan öğrencilerin günlük beslenme ücretlerinin arttırıldığını belirtti.

Peki, beslenme yardımı ne kadar oldu? KYK beslenme yardı mı ne kadar? KYK günlük beslenme yardımı ne kadar oldu? Detaylar haberimizde… 

ÖĞRENCİYE GÜNLÜK 60 TL BESLENME YARDIMI

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Ek yerleştirmelerin devam ettiği ve fiyatlarını değiştirmediğimiz yüksek öğrenim yurtlarında kalan öğrencilerimizin beslenme ücretlerini günlük 25 liradan 60 liraya çıkartıyoruz.''Açıklamasında bulundu.

KYK BESLENME YARDIMI KİMLERE VERİLİYOR?

Erdoğan’ın açıkladığı beslenme yardımında  faydalanmak için öğrencilerin herhangi bir yere başvuru yapması gerekmiyor. KYK yurtlarında konaklayan tüm öğrencilere KYK beslenme yardımı sağlanıyor. KYK beslenme yardımı alabilmek için yurtlarında kalıyor olmanız gerekiyor. 

YURT KAPASİTESİ ARTACAK

Erdoğan öğrenci yurtları ilgili de açıklamalarda bulundu: Öğrencilerimizin yurt talebini karşılayacak yeni adımları devreye alıyoruz. Yurt kapasitemizi 850 bin yatağa çıkartarak hiçbir gencimizin eğitimden mahrum kalmamasını sağlamanın gayreti içindeyiz. Geçmişte başvuran öğrencilerimizin çok cüzi kısmı yerleşebilirken biz bunu yüzde 90'lar seviyesine çıkardık. 14 Eylül'de 105 yeni yurt binamızın açılışını yaptık.

İlk yerleştirmede yüzde 80'lik talep karşılama oranı yakaladık. İnşallah bu oran zamanla artacaktır. Türkiye'nin Avrupa ülkelerinin çoğunun toplamından yurt kapasitesi fazladır. Siyasi istismar aracı haline getirmek isteyenler dünyadan ve Türkiye'den haberleri olmadığı açıktır.

Elektrik faturasını gören fenalık geçirecek! Kim ne kadar fatura ödeyecek?

Çiftçilere yeni elektrik desteği duyuruldu! Çiftçilerin elektrik borçları silinecek mi?

Düşüşün önü alınamıyor: İş Bankası son çare devre kesici uyguladı