Ekonomi

Erdoğan’dan son dakika müjdesi! Esnafa kredi destek paketini açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  gerçekleştirilen Kabine Toplantı’sının ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan, başka şehirde yaşayan öğrencilere verilecek olan ulaşım desteğini ve esnafa verilecek olan kredi desteğini açıkladı.Erdoğan, başka şehirde yaşayan öğrencilere verilecek olan ulaşım desteğini ve esnafa verilecek olan kredi desteğini açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  gerçekleştirilen Kabine Toplantı’sının ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan, başka şehirde yaşayan öğrencilere verilecek olan ulaşım desteğini ve esnafa verilecek olan kredi desteğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ağustos ayı işsizlik rakamları üzerinden değerlendirmeler bulundu ve istihdam sayısının 31 milyonun üzerine çıktığını belirtti. Erdoğan yaptığı açıklamalarda, Cumhuriyet tarihinin en yüksek istihdam rakamına ulaşılmış olduğunu belirtti.

Erdoğan, İlk Evim İlk İş Yerim Kampanyası'na dair de açıklamalarda bulundu ve bu zamana kadar 7 milyon 200 bin başvuru yapıldığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İlk Evim İlk İşyerim Kampanyası’na dair yaptığı açıklamalarına şöyle devam etti:

" Gerçekleştirilen Proje kapsamındaki 50 bin iş yerinin ilk etabının inşasına 28 ilimizde 10 bin iş yerinin temelini atarak başlıyoruz. Proje planları onaylanan illerde ve ilçelerdeki hak sahibi vatandaşlarımız, arsa tapularını aralık ayından itibaren alabilecekler."

Peki, esnafa verilecek kredi desteği nedir? Esnafa verilecek yeni destek paketinin detayları nelerdir? 

ÖĞRENCİLERE ULAŞIM DESTEĞİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ailelerinden uzakta yaşayan öğrenciler için yapılacak ulaşım desteğini açıkladı ve "Ailelerinin yaşadığı şehirlerden uzakta eğitim-öğretim gören üniversite öğrencilerimize, okullarına gidiş ve dönüşleri için ulaşım desteği sağlayacağız." dedi.

ESNAFA KREDİ DESTEĞİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnafa yapılacak kredi desteğini de açıkladı ve "Esnafımız için Halkbank vasıtasıyla 60 ay vadeyle ve yüzde 7,5 faiz oranıyla istifade edebilecekleri 100 milyar liralık bir kredi kampanyası başlatıyoruz." diye konuştu.

Erdoğan,"(Esnafa) Kredi üst limitlerini 350 bin liradan 500 bin liraya, iş yeri edindirme ve taşıt kredisi limitini 1 milyon liradan 1,5 milyon liraya yükseltiyoruz" dedi.

Sevkiyat korkusu buğday fiyatlarını vurdu! Buğday fiyatları yükseldi!

İlk kez ING’li olanlar kazanacak! 15 Kasım’a kadar başvuranlar bu şansı yakalıyor!

Garanti BBVA'dan dev kampanya! 31 Ekim'e kadar herkes faydalanacak!

Kira sözleşmesi nasıl feshedilir?