02 / 05 / 2024

Ereğli'de meydan ve kampüs projeleri görücüye çıktı!

Ereğli'de meydan ve kampüs projeleri görücüye çıktı!

Ereğli kamuoyunda uzun süredir yakından takip edilen kent meydanı ve Üniversite Kampüs alanı projeleri için tanıtım toplantısı düzenlendi.



Ereğli kamuoyunda uzun süredir yakından takip edilen kent meydanı ve Üniversite Kampüs alanı projeleri için tanıtım toplantısı düzenlendi. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, projelere ilişkin olarak, “Ereğlimiz bu projeyi dört gözle bekliyordu, bir hayaldi, hayal hedef oldu. En sonunda hedefimiz de gerçekleşti” ifadelerini kullandı.


Ereğli Kent Meydanı ve Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Kampüsü projeleri için Ereğli öğretmenevinde düzenlenen toplantıya AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, belediye başkan yardımcıları, belediye meclisi üyeleri ve partililer katıldı.


AK Parti Ereğli İlçe başkanı Fatih Çakır, toplantının açılışında yaptığı konuşmada katılımlarından ötürü konuklara teşekkür ederek, 18 Ekim’de düzenlenecek aday tanıtım toplantısına herkesi davet etti.


UYSAL PROJELERİ TANITTI


Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, toplantının devlet ve belediye işbirliğiyle ortaya konan iki projeyi açıklamak için düzenlendiğini belirtti.


Projelerini “ Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz” diyerek tanıtan Uysal şöyle dedi:

“Ereğli’miz bu projeyi dört gözle bekliyordu. Bir hayaldi, hayal hedef oldu. En sonunda hedefimiz de gerçekleşti. Kent meydanında da üniversite kampüs yerinin alınmasında da emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Şu an dört projemiz daha var ama bunları önümüzdeki günlerde paylaşacağız. Bu konular cumhurbaşkanımız döneminde başlamıştı, başbakanımız da son noktayı koydu. Ben kendilerine teşekkür ediyorum.”

Uysal, Bilgisayar ekranından Kent Meydanı ve Üniversite Kampüs Alanı projelerinin çizimlerini paylaştı.


Belediye Başkanı Uysal, tanıtımın ardından her iki projenin detaylarının sorulması üzerine de şunları söyledi:


“Kent meydanının içinde 735 ila 750 araçlık iki katlı bir otopark var. Kot farklarından doğan yerlerde belki bir iki tane dükkan da olacak. Üstü düz, kent meydanı olacak. Hükümet binası da emniyet binası da bizim projemizin dışında ama o konularda da sayın vekilimiz önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşır. Hükümet binası da emniyet binası da şimdiki emniyet binasının olduğu yerle beraber yan tarafına hem hükümet konağı, hem emniyet binası yapılacak.”


Uysal, Üniversite kampüs alanı ile ilgili olarak da “Rakamlar değişebilir ama şu anki planlamayla 32 bin 800 metrekare bir kapalı olacak. Bu rakam daha sonra artabilir” dedi.


Belediye başkanı projelerin şu an geldiği seviye ile ilgili soru üzerine ise şunları söyledi:

“Kent meydanı için uygulama projesi bitti. Sadece ihaleye çıkacağız. Orada Enerjisa ile bir trafo problemi vardı o da halloldu. Sadece ihaleye çıkacağız bundan sonraki süreçte. Tapu trampa olayımız bitti. Sayın vekilimiz geçen hafta Perşembe günü başbakanlıktaki yazı milli emlaktan geldi. Şu an yazı valilikte önümüzdeki hafta tapu devri gerçekleşecek. Bundan sonra biz de ihaleye çıkacağız.”

Uysal ihalede 2016 yılında kazma vurulup vurulamayacağına ilişkin soruyu ise “Kent meydanına kesinlikle 2016 yılında kazma vurulacak. Çok hızlı bitireceğiz. Herkesin yapacağı bir proje değil. Onun için çok ciddi firmaları çağıracağız. Çok hızlı biter” cevabını verdi.


ÇATUROĞLU GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ


AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu da toplantıda yaptığı konuşmada son günlerde ülke gündemindeki olayları değerlendirdi. Bu seçimde halkın tamamından daha sıcak bir ilgi gördüklerini ifade eden Çaturoğlu, “7 Haziran seçimlerinde kaybettiğimiz oyların artarak geri geleceği görüşündeyim. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Seçmenin mesajını çok iyi analiz yaptık, iç muhasebemizi yaptık ve önümüze beyannamemizi koyup, 7 haziran öncesinde çeşitli kesimler için ifade edemediğimiz hizmetleri vatandaşa sunma imkanı oluştu,” dedi.


Koalisyonun kurulamamasına neden olarak başta MHP olmak üzere muhalefet partilerinin tutumunu gösteren Çaturoğlu, “Hükümet kurulamayınca terör olayları azdı. İkincisi ekonomide belirsizlikten dolayı döviz fiyatları yükseldi, borsa çalkalandı, piyasalarda derin bir sessizlik hakim. Ayrıca birkaç büyük proje dışında kamu yatırımları da beklemede. Şu ortam ekonominin seyri açısından endişeli bir ortam. Nasıl aşacağız? 1 Kasım’da ‘Tek başına, iş başına’ diyerek istikrarı yeniden sağlamak suretiyle hem ekonomide, hem terör konusundaki kararlı davranışımızın daha da iyi bir neticeye ulaşacağını düşünüyorum” dedi.


PROJELERİ ANLATTI


Üniversite Kampüsü projesininEreğli’de yaşayan halkın hepsinin yakından takip ettiği bir proje olduğunu belirten Çaturoğlu şöyle devam etti:


“Bizden önce başlanmıştı. Biz onu nihayete erdirdik. Tahsisini aldırdık. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Neticesinde de Yaşar Tetiker abimize teşekkür ediyorum. Proje ve maket kısmını hızlandırdı. Akabinde mimarlık firması hemen çalışmalara başlandı, görselleri ortaya çıkmaya başladı. Bunu hem rektörümüzle, hem de kalkınma müsteşarımızla görüştük. Onunla da görüştük. Onlar da bunun 2016 yılına yatırıma alınması için bir sıkıntı olmadığını belirttiler. Bu arada kamuoyunda yeni fakülteler kurulmayacak mı diye algı oluştu. Neticesinde Turizm Fakültesi müjdesini hem rektörümüz, hem belediye başkanımız, hem de bizler vermiş olduk.”


Çaturoğlu, Erdemir’in yapmayı taahhüt ettiği Erdemir 50. Yıl Metalürji ve Kimya Fakültesi’ni bir an önce hayata geçirmesini istedi.


HÜKÜMET KONAĞI; SGK BİNASI, BELEDİYEYE ARSA DEVRİ


Ereğli Belediyesinin Kent Meydanı Projesi için bir takas sürecine girildiğini belirten Çaturoğlu, “O süreci de neticelendirdik. Evrakları geldi. O konuda da belediyenin teklifi kabul edildi. Yakın zamanda tapu devirleri yapılacak. Bu projenin ihalesi yapılacak. Bu proje Ereğli’ye nefes aldıracak, prestij kazandıracak, aynı zamanda otoparkı ile Ereğli’nin otopark sorununun çözümüne de katkı verecek,” dedi.


Aynı zamanda biliyorsunuz bu projeye bağlı olarak, trampa olmadan Hükümet Konağı ihalesi de yapılamıyordu. Hükümet konağının ödeneği de ayrıldı. Bu sürecin tamamlanmasını bekliyor. Bu süreç bittiğinde Hükümet konağının da ihalesi yapılacak.


Sosyal Güvenlik kurumumuz inşaat yapacak yer arıyor, o yeri de bulduk, önerdik kendilerine. Bir heyet gelecek araziyi beğenirse onun yazışmaları da devam edecek. Kurum şehir merkezinde olacak. Açılacak kurumların özelikle şehir merkezinde olmasını özellikle arzu ediyoruz.


Belediyemizin tahsis için istediği bir yer vardı. Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere. Yöresel evlerin arazisindeki 2 bin 770 metrekare civarındaki araziyi belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere tahsis ettik.”


Ereğli’de olduğu gibi Zonguldak’ın ve ilçelerinin sorunlarına hakim olduklarını dile getiren Çaturoğlu, “Nerede bir sorun varsa hızlı bir hareketle Ankara’da onu çözebiliyoruz” dedi.


Çaturoğlu, Zonguldak merkez ve ilçelerde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında da bilgi verdi.


Değişim Gazetesi


Geri Dön