Ekonomi

Ereğli'den son dakika temettü kararı! Duyan şok oldu!

Türkiye’de temettü odaklı işlem yapan yatırımcılar merakla Erdemir temettü 2023 tutarlarının açıklanmasını bekliyordu fakat yaşanan son dakika gelişmesi yatırımcıları da şoke etti. İşte detaylar...Fakat şirket, sürpriz bir son dakika kararı aldı

Ülkemizde temettü odaklı işlem yapan yatırımcılar merakla Erdemir temettü 2023 tutarlarının açıklanmasını bekliyordu. Fakat şirket, sürpriz bir son dakika kararı aldı. 

Peki, EREGL Ereğli Demir Çelik temettü 2023 ile ilgili son dakika gelişmeleri ne? İşte merak edilen tüm detaylar...

Sözcü'de yer alan habere göre, EREGL Ereğli Demir Çelik temettü konusunda piyasadaki tüm beklentilerin aksi bir karar aldı. Bu sebeple de binlerce kişi büyük bir şok yaşadı.

Erdemir temettü 2023 ne kadar?

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, EREGL Ereğli Demir Çelik temettü konusunda bir son dakika açıklaması yaptı. Verilen bilgilere göre, Erdemir temettü 2023 kapsamında herhangi bir temettü ödemesinin yapılmayacağı bildirildi. Temettü odaklı yatırım yapan yatırımcılar, alınan bu karar sebebiyle bu sene temettü ödemesi alamayacak.

Ereğli neden temettü dağıtmadı?

Söz konusu bu durum sonrasında akıllara Ereğli neden temettü vermedi sorusu  yer aldı. Ereğli Demir Çelik tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada şirketin yatırım dönemi içerisinde olduğu belirtildi. Söz konusu bu dönemde nakit sorunlarının yaşanmaması adına temettü ödemeleri de iptal edildi.  Şirket tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamalarda konuyla ilgili detaylar paylaşıldı. Şirket bu konu ile ilgili olarak 31 Mart’ta kapsamlı bir Genel Kurul yapacak. Söz konusu Genel Kurul’da karara bağlanacak olan detaylarda üstelik 2022 yılı dağıtılmayan net kârların olağanüstü yedek olarak ayrılması da masaya yatırılacak.

Ereğli Demir Çelik'in KAP açıklaması şu şekilde: “Şirketimizin Yönetim Kurulu kararıyla 14 Temmuz 2020 tarihli Olağan Genel Kurul toplantısında onaylanan Pay Geri Alım Programı’nın iptal edilerek şirketimizin kendi paylarını geri almasını teminen “Pay Geri Alım Programı”nın onaylanarak Yönetim Kurulu’na yetki verilmesi hususunun 1.01.2022-31.12.2022 hesap dönemi faaliyet sonuçlarının görüşüleceği 31 Mart tarihinde yapılacak Olağan Genel Kurul toplantısında Genel Kurul’un onayına sunulmasına karar verilmiştir” 

10 TL ve üzeri temettü veren şirketler peş peşe açıklandı! İşte para saçacak o şirketler! Hemen bakın!

Türk Traktör temettü ödemeleri yatırıldı mı? Türk Traktör 2023 temettü ödemeleri hesaplara ne zaman yatacak? Hemen bakın

Temettü verecek şirketler tek tek duyuruldu! İşte peş peşe açıklanan o şirketler ve temettü tutarları! Hemen bir bakın!