28 / 04 / 2024

Ereğli'ye teleferik müjdesi!

Ereğli'ye teleferik müjdesi!

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, “2019’da Ereğli tüm problemsiz bir Ereğli ile gireceğiz” dedi. Demir Ereğli’ye teleferik yapılacağı müjdesini verdi.



Ereğli’ye teleferik yapılacağı müjdesini veren Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ercan Demir’in sorularını cevaplandırdı.


Bülent Ecevit Üniversitesi ile protokol imzalayacaklarını ve üniversiteyi ilçede geliştireceklerini belirten Ereğli belediye Başkanı Hüseyin Uysal, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda da bulundu.


ERCAN DEMİR: Ereğli Belediyesi çalışmalarından bilgi verir misiniz?

HÜSEYİN UYSAL: Aslında en önemi çalışmayı Sayın Başkanımızla beraber yürütüyoruz. Sayın başkanım o konuda destekleri oluyor. Biliyorsunuz kent meydanı ve oradaki katlı otopark meydanı ve cami projemiz var. Ve de buna benzer projeleri Sayın Başkanımızın bilgileri doğrultusunda devam ediyoruz. Başkanımızda sağ olsun çok destek veriyor o konuda.Rutin çalışmalarımız devam ediyor. En büyük rutin çalışmamız biliyorsunuz su projemiz, Kızılcapınar barajından 25 km hat boyunca ilçemize ve Gülüç beldemize de ve civar köylere de, yani etrafından geçen civar bölgelere su projesi. Tabii bugünlerde bununla uğraşıyoruz daha çok yoğun olarak. Buralar kazılıyor. 25 km kazılıyor. Bizlerde belediye olarak üstleri yama şeklinde de olsa betonla dolduruyoruz. Ama asıl harekete geçen projemiz şehrin girişindeki Gülüç Irmağı’nın bitişiğinde 22 dönüm arazide çocuk dünyası dediğimiz rekreasyon alanı yapılıyor. Birde sahilimizde bizim ofis yolu değdiğimiz Erdemir fabrikası yanındaki 4 dönüm araziye bir spor parkı yapılması projesi. Bu devam ediyor ama daha çok takip ettiğimiz ve yapılmasını arzu ettiğimiz. Şehrin de heyecanla ve coşkuyla beklediği en büyük proje kent meydanı projesi. Bu projeyi biz özellikle katlı otoparkıyla, üzerindeki camisiyle ve yeni bir yaşam alanı olarak ta bunun üzerinde duruyoruz.


ERCAN DEMİR: Başkanım Teleferik Projesi’nde bahsediliyor, bilgi verir misiniz?

HÜSEYİN UYSAL: Tabi bu arada daha çok açıklamadığımız, buraya da Göztepe’den sahile bir teleferik projemiz var. Bu projede son noktalarına geldi. Bu projenin üzerinde şu an çalışıyoruz.


ERCAN DEMİR: İlçede üniversitenin öğrenci sayısını artırılması ve fiziki mekanların geliştirilmesi konusunda ki gelişmeler nelerdir?

HÜSEYİN UYSAL: Tabi ki bir taraftan da üniversitenin yerleşkesini Devlet Hastanesi eski yerlerine üniversite kampüsünün avam projesi üzerin uğraşıyoruz ve inşallah ta meclisten de kara aldık. Önümüzde ki günlerde Bülent Ecevit Üniversite ile beraber bir protokol yetkisi aldım meclisimizden ve bugünlerde protokolü imzalayacağız


ERCAN DEMİR: Ereğli’nin ünlü markası olan Bozhane konusunda ne gibi çalışmalarınız olacak?

HÜSEYİN UYSAL: Bozhane’yi asfalt programına aldık. Göztepe köprüsü yenilecek. Elmatepe’ye köprü yapacak. Oradan Göztepe köprüsünün altıdan Devlet Hastanesi’nin o eski dönme yeri, yöresel evlerin olduğu bölgeye kadar tamamen asfaltlanacak ve o aralardaki kırmızı tuğla duvarlar da değişecek. Halime ağaçları var yanlarında kırmızı renkli tuğlalar var ve onların tamamı değişiyor asfaltla beraber. Bozhane çok güzel olacak


ERCAN DEMİR: Ereğli 2019’da nasıl girecek?

HÜSEYİN UYSAL: Ereğli 2019’a tüm problemlerini bitirmeyi düşünüyoruz. 2019’da Ereğli tüm problemsiz bir Ereğli ile gireceğiz.

 

ERCAN DEMİR: Ereğli Belediyesi karla mücadeleye hazır mı?

HÜSEYİN UYSAL: 500 bin ton tuzumuz ve karla mücadele araçlarımız hazır. Karla mücadelede Ereğli Belediyesi biliyorsunuz araç ve gereç, teçhizat yönünden, gerek makine yönünden hazırlıklarda Ereğli çevre belediyelerden ve illerden çok çok önde. İnşallah tabiî ki çok büyük yağışlar olmaz. Hani biz hazırlıklıyız. Yaklaşık 500 bin ton tuzumuz hazır, araçlarımız hazır. Bizim tam birimlerimiz nerede ne yapacağını biliyorlar ve programımız var. Kar yağarsa ne yaparız diye kimse düşünmüyor ve herkes görevini biliyor. Görev dağılımları ve tuzumuz hazır şu an.


ERCAN DEMİR: Başbakan ziyaretini nasıl değerlendiriyorsunuz?

HÜSEYİN UYSAL: “Biz çok memnun olduk. Sayın Başbakanımızı ilimizde görmekten büyük bir mutluluk ve büyük bir heyecan duyduk. Filyos Projesi 100 yılık bir projedir ve bu proje hayata geçti. Filyos’un biliyorsunuz ta Abdulhamit devrinden beri projesi konuşulurdu ve artık insanların dilinde pelesenk haline gelmişti. Ne zaman olacak diye. Herkes inancanı kaybetmişti ama tamda herkesin inancını kaybettiği anda Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım gelerek projenin temelini attı ve projeyi başlattı. Hayal projeyi başlattı, insanların hayalini gerçekleştirdi. Zaten AK Parti tüm insanların, halkımızın hayallerini ve umutlarını, halkın arzularını ve isteklerini yerine getiren bir parti ve asla b.u şeyden de taviz vermedi. Yine aynı şeyi Filyos Projesinde yaşadık. Yılardın problemini Sayın Başbakanımız gelerek açıklamaları yaptı zaten. Çok mutlu olduk kendisini aramızda görmekten.


ERCAN DEMİR: Zonguldak’ta bazı Sivil toplum Kuruluşları sıkıntılarını içeren Başbakan’a dosya sundular. Sizde dosya sundunuz mu?

HÜSEYİN UYSAL: Tabiki sundum. Ben daha önce bu dosyaların aslında aylardır peşindeyim. Başta bölge milletvekillimiz Sayın Faruk Çaturoğlu’na verdik. Daha sonra Sayın Bakanlarımıza da verdim ve en son Sayın Başbakanımıza dosyalarımızdan bahsettik. Sağ olsun İl Teşkilatımızda Sayın İl Başkanımız ile birlikte verme imkanımızı bulduk. Sayın başbakanımıza Ereğli’nin sorunlarını içeren dosyamızı verdik.


ERCAN DEMİR: En önemli sorun Ereğli için nedir sizce?

HÜSEYİN UYSAL: Tüm ilçelerde ve illerde yaşam alanlarında en büyük sorun her zaman, bu dünyanın sorunu her ilçenin farklı olmakla beraber trafik ve park sorunudur. Bizde trafik sorununu ilçemizdeki bir karışıklığı giderek düşüncelerimizi anlatan bir dosya verdik Sayın Başbakanımıza. Zaten önümüzdeki günlerde bugünlerde daha doğrusu ilçemizin trafik yönünden sıkışıklık yönünden imar planlamasını, yani kent içi ulaşım planlamasını yapacak şekilde bugünlerde ihaleye çıkacağız. Çünkü bu büyük bir sorun yani trafik sorunu. İleriki nesillere kalsın istemiyoruz. Yani gelecek nesillerde ilçede ‘Bizden öncekilerde hiçbir şey yapmamış’ şeklinde düşünmelerini istemeyiz ve bunu için buz bu çalışmaya yoğunluk verdik trafik sorununa. Ene en önemli çalışmalarımızdan bir tanesi onu söyleyeyim.


Yeni Adım 


Geri Dön