20 / 05 / 2024

Ergüder Can: İzmir, EXPO 2020yi hak ediyor!

Ergüder Can: İzmir, EXPO 2020yi hak ediyor!

İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri ve EXPO 2020 Genel Sekreter Vekili Ergüder Can, "İzmirin  EXPO 2020yi hak ettiğini, almak için de hep birlikte ellerinden geleni yapacaklarını" bildirdi



Can, yaptığı yazılı açıklamasında EXPO 2020 adaylığı dolayısıyla İzmir olarak 23 Kasımda Uluslararası Sergiler Bürosunun 150. Genel Kurulunda dünya vitrinine en iyi şekilde çıkmak için hazırlıklarını tamamladıklarını, Paristeki organizasyonda devletin, sivil inisiyatifin ve basının gücüyle yer alacaklarını belirtti.

Toplantıda EXPO 2020nin İzmirde yapılması konusunda kararlılıklarını bir kez daha açıklayacaklarını bildiren Can, şunları kaydetti:

"21 Kasım akşamı yapılacak  İzmir  resepsiyonu, gerçekleştireceğimiz lobi faaliyetleri açısından önem arz ediyor. İzmir sunumu hazırlıklarını tamamladık. EXPO 2020 İzmir adaylığı için 20 dakikalık sunumumuzla ilk kez dünya vitrinine çıkacağız. Sunumun 16 dakikası İzmir Tanıtım filmiyle, 4 dakikası da Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Binali Yıldırımın konuşmasıyla gerçekleşecek.

EXPO 2020 için İzmirin yanı sıra Taylandın Ayuttaya, Rusyanın Ekaterinburg, Brezilyanın Sao Paulo ve Birleşik Arap Emirliklerinin Dubai şehirleriyle birlikte toplam 5 aday var. 5 adayın olması, olumsuz algılanmamalı. İzmir, EXPO 2020yi hak ediyor ve almak için de hep birlikte elimizden geleni yapacağız. Geçmiş tecrübelerimizi de ekleyerek birlik ve beraberlik içinde başarılı bir süreç yürüteceğimize inanıyorum."

İzmirin EXPO 2020 için temasının "Daha iyi bir dünya için yeni yollar, herkes için sağlık" olduğunu kaydeden Can, diğer ülkelerden Taylandın EXPO 2020 için temasının "Küreselleşmeyi yeniden ifade etmek ve dengeli hayat, sürdürülebilir yaşam", Rusyanın "Küresel akıl", Brezilyanın "Farklılıkların gücü, gelişmek için uyum", Birleşik Arap Emirliklerinin de "Akılları buluşturmak ve geleceği oluşturmak" olduğunu belirtti.

AA


Geri Dön