28 / 04 / 2024

Ergün Turan Erzincan'da TOKİ çalışmalarını inceledi!

Ergün Turan Erzincan'da TOKİ çalışmalarını inceledi!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, TOKİ'nin illerdeki şantiyeleri hakkında bilgiler verdi. TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, göreve geldi günden itibaren yaklaşık 50 ili gezerek, TOKİ'nin yürüttüğü çalışmaları yerinde incelediklerini söyledi.



Çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Erzincan'a gelen  TOKİ  Başkanı Mehmet Ergün Turan, göreve geldi günden itibaren yaklaşık 50 ili gezerek, TOKİ'nin yürüttüğü çalışmaları yerinde incelediklerini söyledi. 


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, konuta erişmekte zorlanan dar gelirli vatandaşları konut sahibi yapmayı amaçladıklarını belirterek, projelerde Anadolu'nun her tarafında insanları kira öder gibi ev sahibi yapacaklarını söyledi. TOKİ Başkanı Turan, Erzincan'da TOKİ tarafından yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. 


Beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Sami Mollaoğulları ile birlikte TOKİ şantiyelerini gezen TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Üzümlü, Çağlayan, Refahiye ve merkezde yürütülen şantiye alanlarında incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı. 


Çağlayan beldesindeki TOKİ şantiyesindeki incelemelerinin ardından açıklamalarda bulunan TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan; Türkiye genelinde 700 ila 720 civarında aktif şantiyelerinin bulunduğunu ve şantiyeleri yerinde gezerek çalışmaları yakından takip ettiklerini kaydetti. 


Türkiye genelinde ekip olarak TOKİ şantiyelerinin gezildiğini ifade eden Mehmet Ergün Turan; "Ağırlıklı olarak konut inşaatı yapıyoruz. Ama hastaneler, stadyumlar, yurtlar, sevgi evleri gibi bir sürü iş yapıyoruz. Gezilerimiz devam ediyor ve buradan sonrada gideceğiz illerimiz var ve 50 vilayeti gezmiş olacağız. Bizim yaptığımız iş geniş çaplı insana dayalı iş yapıyoruz. Yaptığımız işlerde mutlaka hatalarımız vardır. TOKİ yaptığı binaların konut inşaatları diğer yaptığı işlerde bunu vatandaşlarımızda çok iyi biliyor. Deprem güvenliği açısından en güvenli binalardır. Bunun altını çiziyorum. Kalite ile alakalı bazı sorunlar yaşıyoruz, bütün arkadaşlarımıza kalitenin yükseltilmesi noktasında ciddi adımlar atıyoruz." dedi. 


TOKİ'nin illerdeki şantiyeleri hakkında bilgiler veren Turan; "2014 yılında idare yaklaşık 40 bine yakın konut üretmiş, ancak sadece konut üretimi değil 16 büyük stadyum, yaklaşık 420 bin koltuk kapasiteli stadyum inşaatı yapılıyor. Şuan aktif olarak devam eden 20 bin kapasiteli yurt inşaatımız var. Türkiye genelinde 140 tane hastane inşaatı devam ediyor. Bunun altını özellikle çiziyorum; Türkiye'nin önümüzdeki konut hariç konuşunca, yapılan spor tesisleri, sağlık tesisleri, kredi yurtlara ait yaptığımız yurtlar Bakanlığımızla işbirliği içerisinde biz yapıyoruz. Bu yurtlar önümüzdeki 30 yılın projeleri yapılıyor. İlçe içinde 286 hastane inşaatını Bakanlığa biz yapıyoruz. 286 ilçemizde hastane yapılıyor. Türkiye'nin geçmişine bakıldığında bu kadar büyük çaplı bir şey yapılmamıştır. İdare tek başına konutta değil, 700720 bu kadar büyük şantiyede aktif olarak çalışan ekibiz. Türkiye'nin her tarafından sadece biz değil diğer ekip arkadaşlarımızda sahaları geziyor." şeklinde konuştu. 


2015 yılındaki 50 bin konut hedefini aşacaklarını kaydeden TOKİ Başkanı Turan, "2015 yılında hedefimizi 50 bin konut koyduk. Ama şimdi 2015 yılında 50 bin nitelikli sosyal konuk hedefini geçmiş olacağız. Kuruluş amacımızda budur. 

Buradan amacımız şudur; konuta erişmede zorlanan dar gelirli ve alt gelirli vatandaşın konut edinimini sağlamaktır. En son Antep'te yaptığımız, Bilecik Bozöğükte, Osmaniye'de konutlar yapıyoruz. 


Bunların önemi 8 ila 10 bin lira arasında peşinatla, içerisine taşındıktan sonra 35- ila 450 lira arası taksitlerle vatandaşlarımızı daire sahibi yapıyoruz. Bu ancak sosyal devletin yapacağı bir şeydir. Bizi sevindiriyor bu çalışmalar. Kira öder gibi taksitlerini ödeyeceklerdir. 2015 yılında hedefimiz 50 bine aşkın konutunu yapacağız. Nitelikli, kaliteli, sosyal konutlar inşa edeceğiz." dedi. 


TOKİ'nin Erzincan'da yürüttüğü çalışmalar hakkında da bilgiler veren TOKİ Başkanı Turan, "Erzincan TOKİ'nin en aktif olduğu bir tanesidir. 


Vatandaşımızın da TOKİ'ye en çok güvenliği illerden birisidir. 2002 yılından bugüne kadar TOKİ 11 bine aşkın konutu Erzincan'da inşa etmiş. 50 bin nüfuslu bir ilçe neredeyse şuanda inşa edilmiş. Erzincan'ın merkez nüfusu 100 bine yakın ve bunun yarısı kadar insan yaşayacak konut inşası yapmışız. Bunun yanında hastane ve okul inşaatları da mevcut.

 

Şuanda aktif devam eden şantiyemiz 3 bin 800 civarındadır. Birkaç ay içerisinde bu şantiyelerin tamamında tamamlanan konutları birkaç ay içerisinde vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Yeni dönem de belediye ile depremselliği yüksek bir bölge olan Erzincan deprem odaklı bir kentsel dönüşüm yapıyoruz. Daha öncede yapıldı. Yine Erzincan merkezde şehre değer katacak orada ki hak sahiplerinin haklarını koruyacak ve onlara da değer katacak bir kentsel dönüşümün çalışmalarını yapıyoruz. Bu sene içerisinde Erzincan'da yeni kentsel dönüşüm alanları oluşturacağız." açıklamasında bulundu. 


Erzincan.net Gazetesi


Geri Dön