Ticari

Erhun Mobilya, TÜV onaylı belge aldı!

Saloni, Erhun Mobilya Mekanizmaları firması ile yataklı koltuk mekanizmalarındaki uzmanlığını geliştirmeyi ve genişletmeyi hedefliyor


2006 yılından bu yana Saloni çatısı altında faaliyet gösteren Erhun Metal, 2012 yatırım planları kapsamında tamamen bağımsız bir organizasyona kavuştu ve Erhun Mobilya Mekanizmaları ismi ile şirketleşti. İnegöl Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 4 bin metrekarelik yeni fabrika sahasına taşınan ve mevcut üretimine çok daha modern bir alan içinde devam eden Erhun Mobilya Mekanizma, 2012 yılı için 1 milyon Euro tutarında yatırım gerçekleştirdi. Firma, önümüzdeki beş yıl içinde 5 milyon Euro ilave yatırım öngörüsü ile mobilya yan sanayide profesyonel bir çözüm ortağı olmayı amaçlıyor.



Saloni Mobilya Genel Müdürü Haluk Özbek, tüketici taleplerinin ve beklentilerinin sürekli artmasına paralel olarak Türkiye mobilya sanayisinin de kendini sürekli yenilediğini ve tasarımlarını geliştirerek, üretimlerini iyileştirdiğini söyledi. Özbek açıklıyor:


Tüm bu değişimin doğal bir parçası da sektöre kaliteli ve faydalı tasarımlarıyla destek vermesi gereken mobilya yan sanayisidir. Erhun Mobilya Mekanizmaları işte sektörün bu gereksinimini karşılamak ve üstün tasarım kabiliyeti ile üreticilerimizin çözüm ortağı olmak için yola çıkmıştır. Koltuk ve oturma gruplarında teknik tasarımın öncü firması olan Erhun Mobilya Mekanizmaları, Almanya’da yapılan testleri başarıyla geçmiş ve TÜV onaylı belgeleri almaya hak kazanmıştır. Erhun Mobilya Mekanizmaları şimdi başarılı faaliyet alanını daha da genişletmektedir.



Haluk Özbek, 2012 yılında öncelikle koltuk oturma gruplarında yatak ve konfor mekanizmaları tasarlamayı ardından da mobilyalar için dolap sürgü sistemleri ile masa açma mekanizmaları geliştirmeyi planladıklarını ifade etti. Özbek sözlerine şu şekilde devam etti:


Erhun Mobilya Mekanizmaları, salt üretici bir kimliğe sahip olmanın ötesinde işbirliği yaptığı firmalara Ar-Ge desteği sağlamak gibi bir misyonu da sahiplenmektedir. Uzun ömürlü, bozulmayan, teknik tasarımının yanı sıra kalitesi ile öne çıkan mekanizma çözümleri üretilirken, modern bir güç birliği anlayışı ile Ar-Ge desteği sağlamak Erhun Mobilya Mekanizmaları’nın kuruluş felsefesinde yer almaktadır.