Ekonomi

Erik dalı gevrektir amanın basmaya gelmez! Eriğin fiyatı pahalı amanın almaya gelmez!

'Erik dalı gevrektir amanın basmaya gelmez' şarkısını eminiz hepiniz bir kere dinlemişsinizdir! Bahar aylarının gelmesiyle can erik tezgaha çıktı ama fiyatı yüzünden almak herkesin harcı değil..Yazın geldiğini haber veren bebek bekleyen anne adaylarına aşerdiren erik 10’lu paketi 30 liradan satılıyor

Bahar mevsiminin gelmesiyle çoğu insanın severek tükettiği çıktığında almak için can attığı erik manav tezgahlarında yerini aldı. Yazın geldiğini haber veren bebek bekleyen anne adaylarına aşerdiren erik 10’lu paketi 30 liradan satılıyor. Bir paketin içindeki eriğin tanesi 3 liraya denk geliyor. Erik canınız çekiyor ama fiyatı nedeniyle alamıyorsanız biraz sabretmekte fayda var zira erik piyasada erken hasat olarak bulunduğu için ilk etapta fiyatı yüksek. Eriğin 2 hafta sonra Mayıs başı gibi pazarda bollaşacağını ifade eden manavlar fiyatların bir aya kadar uygun hale geleceğini söylüyor.

MALTA ERİĞİ'NİN KİLOSU 200 LİRA

Malta eriği olarak da bilinen ve geçtiğimiz yıl ilk hasadı 30 liradan başlayan daha sonra 7-8 liraya kadar düşen yenidünya meyvesinin 2022 yılı ilk hasadı Mersin'de yapıldı. Meyvenin ilk hasat kilogram fiyatı ise 200 lira oldu. C vitamini deposu olarak da çok sevilen meyve Akdeniz bölgesinde yaygın olarak yetiştiriliyor. Meyvenin ilk hasadı Nisan ayı sonunda bitecek ve açık bahçe hasatları başlayacak. Yenidünyanın meyve hallerine Mayıs ayında kaç liradan geleceği merak konusu oldu.

Anavatanı Çin olarak bilinen yenidünya meyvesinin Akdeniz bölgesinde örtü altında yetişen ilk hasat ürünleri çiftçiler tarafından toplandı. Ürünün geçen sene ilk hasat meyvesi 30 liradan satılmıştı bu sene ilk hasat meyvesinden tatmak isteyenler fiyatı duyunca adeta şoke oldu. Yendünya meyvesi diğer adıyla Malta Eriği tezgahta 200 liradan alıcı buldu.