29 / 04 / 2024

Erik ve kiraz cep yakıyor: Fiyatı çeyrek altınla yarışıyor!

Erik ve kiraz cep yakıyor: Fiyatı çeyrek altınla yarışıyor!

Yaz meyveleri tezgahlarda yerini almaya başladı. Özellikle hamile kadınların tercih ettiği kiraz ve erik gibi yaz meyvelerinin fiyatları altınla yarışıyor. 



Kış aylarında yurt dışından getirilen mevsim dışı meyveler, şimdilerde çeyrek altın fiyatı ile yarışıyor. Özellikle hamile kadınların tercih ettiği yaz meyveleri erik ve kirazın kilogram fiyatı, 3 bin ile 3 bin 200 TL arasında değişiyor. 

Hava sıcaklığın gece saatlerinde eksi 10 dereceye kadar gerilediği Kayseri'de, yaz mevsimi meyvelerinden erik ve kiraz, talep üzerine tezgahlarda satışa çıkarıldı. Özellikle hamile kadınlar ile yaşlıların tercih ettiği mevsim dışı meyvelerin kilogram fiyatı, 3 bin ile 3 bin 200 Türk Lirası arasında değişiyor.

Yurt dışındaki seralarda yetiştirilen kiraz, erik, karpuz, kayısı ve şeftali gibi yaz meyveleri, genellikle hamile kadınlar tarafından alınıyor. Erik ve kirazın bu dönemdeki fiyatı ise çeyrek altın fiyatları ile rağbet ediyor.

5 senedir manav işleten Ekrem Kanarya (32), "Aşerenler için meyve temini yapıyoruz. Mevsim dışı meyveler için hamile eşleri, günün her saati arıyor. Aşeren kadınlar, genellikle kiraz, erik, kayısı, çilek gibi kış mevsiminde bulamadıkları pek çok ürünü buradan alabiliyor. İşletmemiz kapalı olsa dahi kadınlar aşerdiği için akşam işletmemizi açıp, ürünlerin teminini sağlıyoruz" dedi.

Erik ve kiraz cep yakıyor: Fiyatı çeyrek altınla yarışıyor!

"TALEPLER, İŞ YERİMİZİ KAPATTIKTAN SONRA OLUYOR"

Yaz meyvelerinin bugünler de 3 bin 200 Türk Lirası seviyesinde olan çeyrek altınla yarıştığını ifade eden Kanarya, "3 adet erik 160, kilogram fiyatı da 3 bin 200 Türk Lirası. Kirazın 6 adedi 195, kilogram fiyatı da 3 bin Türk Lirası" diye ifade etti.

Türkiye çapında bu ürünlerin temin edilmesinin zor olduğuna dikkati çeken Kanarya, "Bu yüzden de biz de yurt dışından temin ediyoruz. Yurt dışından gelen ürünler de normal döneminden gelenlere göre daha pahalı oluyor" şeklinde konuştu.

Fiyat pahalılığı sebebiyle almayanlar ya da vazgeçenler de olduğunu söyleyen Kanarya, aşeren kadınlar için bu meyveleri temin etmek gerektiğini belirtti. 

Genellikle taleplerin, akşam iş yerleri kapatıldıktan sonra olduğunu ifade eden Kanarya, "Gerektiği durumlarda iş yerimizi açarak, aşeren kadınların ihtiyacını karşılıyoruz. Tüm ürünlerde yaşanan artış, kış aylarında zor bulunan yaz meyvelerinde de artışa neden oldu. O yüzden fiyatlar, normal ürünlere göre farklı oluyor" diye konuştu.

Müşterilerden Fatih Abaylı ise "Erik maalesef çok pahalı. Allah, eşi aşerenlere yardım etsin. Şu an sanırım eriğe yapılan yatırım, en mantıklı yatırım olur. Fiyatı altın ile yarışıyor" dedi.

Otomotiv satışları 2024'te dengelenecek! Araba fiyatları düşecek mi?


Geri Dön