Emlak Terimleri

Eritreliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Eritre vatandaşlarının Türkiye'ye gelerek buradan gayrimenkul sahibi olma hakları var mıdır? Eritreliler Türkiye'den ev alabilir mi? Eritreliler Türkiye'den arsa alabilir mi? Eritreliler Türkiye'den işyeri alabilir mi?

Eritreliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Doğu Afrika'nın kuzeyinde bir ülke. Batıda Sudan, güneyde Etiyopya ve güneydoğusunda Djibouti ile çevrilmiştir. Ülkenin doğusu ve kuzeydoğusu Kızıldeniz sahili boyunca uzanır. 


Suudi Arabistan ve Yemen tam karşısındadır. Dahlak Takımadası ve Hanish Adalarının birkaçı Eritre'ye aittir. Başkenti Asmara'dır.


Peki, Eritre vatandaşlarının Türkiye'ye gelerek buradan gayrimenkul sahibi olma hakları var mıdır? Eritreliler Türkiye'den ev alabilir mi? Eritreliler Türkiye'den arsa alabilir mi? Eritreliler Türkiye'den işyeri alabilir mi?


Bakanlar Kurulu tarafından alınan karara göre Eritre vatandaşları da Türkiye'den mütekabiliyet şartı olmadan gayrimenkul sahibi olabiliyor.


Türkiye'den ev almak isteyen Eritre vatandaşlarının tapudaki işlemlerini gerçekleştirebilmeleri için gerekli belgeleri de temin etmeleri gerekiyor.


Eritrelilerin Türkiye'deki tapu işlemleri için gereken belgeler şu şekilde sıralanıyor:


Gerekli belgeler:

-Kimlik belgeleri veya pasaportları,


-Taşınmaz edinimleri ikamet iznine tabi yabancıların ilgili emniyet müdürlüklerinden verilen ikamet tezkereleri,


-Yurt dışından verilen vekaletnameler esas alınarak vekaleten işlem yaptırmaları halinde, tercümeleriyle beraber vekaletnamelerin aslı veya onaylanmış bir örneği.