Genel

Erkan Güral: Başarıya giden yol sürdürülebilirlikten geçer!

Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, Genç Yönetici ve İş Adamları Derneği’nin ( GYİAD ) düzenlediği Aile Şirketleri Konferansı ’nda konuşarak deneyimlerini aktardı..

Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, Genç Yönetici ve İş Adamları Derneği’nin (GYİAD) düzenlediği Aile Şirketleri Konferansı’nda konuşarak deneyimlerini aktardı.

Güral, aile şirketlerinde sürdürülebilirlik ve kurumsallaşmanın önemine vurgu yaptı ve aile içi bir anayasanın oluşturulmasının gerekli olduğunu söyledi.


Güral, Genç Yönetici ve İş Adamları Derneği’nin (GYİAD) Çırağan Sarayı’nda düzenlediği Aile Şirketleri Konferansı’na konuk oldu. İş dünyasının başarılı isimlerinin bir araya geldiği etkinlikte, aile şirketlerindeki sorunlara engel olacak çözüm yolları konuşuldu ve sürdürülebilir başarıya ulaşmak için yol haritası çıkarıldı.


Aile şirketlerinin Türkiye’de ekonomi ve istihdama büyük katkı sağladığını belirten Erkan Güral, Güral ailesi olarak başarıyla yollarına devam etmelerinin sırrını paylaştı.

Aile şirketlerinin doğru yönetildiğinde büyük fırsatlar sunabileceğini ve çok hızlı bir şekilde büyüyebileceğini söyleyen Güral, bunun için kurumsallaşmanın şart olduğunu vurguladı: “Aile şirketlerinde duygusallığa yer olmamalıdır, şirketin prensip ve şartları açık bir şekilde belirlenmelidir. Bu prensiplere uygun olarak bir aile anayasası oluşturulmalıdır. Böylece olağanüstü bir durumla karşılaşıldığında bile şirketin yol haritası belli olur. Şirketleri yönetmesi için doğru kişilerin yönetici olarak atanması da önemlidir. Şirket sahiplerinin şirketlerini uzaktan yönetmesi mümkün değildir. Bu nedenle her zaman şirketin başında olmak gerekir. Aile fertlerinin sevdikleri alanda görevlendirilmelerine de dikkat etmek gerekir.”


Güral, şirketlerde sürdürülebilirliğin sağlanabilmesi için gelecek kuşakların iyi hazırlanması ve işe uygun olarak yetiştirilmesi gerektiğinin altını çizerek sözlerine devam etti: “Babamız Nafi Güral’ın yedi torunu var. Torunların hepsi her yaz dedelerinin kontrolünde şirketimizde staj yapıyor. İşe şirketin servisiyle gidiyor, yemekhanede yemek yiyorlar. Tüm bölümlerde çalışarak genç yaşlarında her aşamayı tecrübe ediyorlar. Aile şirketlerinde sürdürülebilirliğin sağlanması ailenin genç üyelerinin işe hazırlıklı olmasıyla mümkün oluyor.”


Milliyet Gazetesi