Genel

Erkan Şamcı: Çam ağacı süs değil!

Yeni yıl yaklaşırken hazırlıklar da gittikçe hızlanıyor. Yeni yıla girişin en büyük işareti etrafta birer birer yerlerini almaya başlayan yılbaşı ağaçları ve evinizi en güzel hale getirecek olan süsler...

Yeni yıl yaklaşırken hazırlıklar da gittikçe hızlanıyor. Yeni yıla girişin en büyük işareti etrafta birer birer yerlerini almaya başlayan yılbaşı ağaçları ve evinizi en güzel hale getirecek olan süsler... Tabii yılbaşı ağacı almaya karar verince de nasıl bir ağaç seçeceğinizi ve süsleyeceğinizi belirlemeniz gerekiyor. Seçenekler çok. Ama en çok tercih edileni elbette çam ağaçları... Kışın ortasında yemyeşil çam ağacınızı daha canlı ve sağlıklı tutmanın yolu ise onu bahçenize ekmek olacak. Türkiye'de hobi bahçeciliği alanında öncü firma Botanika'nın Ürün Geliştirme Müdürü Erkan Şamcı, çam ağaçları ve bakımı ile ilgili olarak tüyoları paylaştı.

EN FAZLA BİR HAFTA EVDE TUTUN
Şamcı,çam ağaçlarının doğalarından uzaklaştırılmadığı sürece daima yeşil kalacağını belirterek, "Yeni yılda da evlerimizin baş tacı çam ağaçlarının, yeşil ve canlı kalmaları size bağlı. Çam ağaçları yeni yıl ile özdeşlemiş bir ağaç. Ancak evlerimizi bu özel günde süsleyen bu özel ağaçları, en fazla bir hafta ev içerisinde tutmalıyız. Akabinde hemen bahçeye ya da açık bir alana ekmeliyiz. Çünkü çam ağaçları kış mevsimi ile birlikte uyku dönemine girerler. Evlerimizin ya da kapalı mekânların sıcak olması çam ağaçlarının uyanmalarına neden olacaktır. Bu da zamanla çam ağaçlarının kurumasına neden olacaktır. Bu nedenle ne olursa olsun çam ağaçlarının bahçeye gömülmesi gerekiyor" açıklamasında bulundu. Çam ağaçlarının yılbaşı gecesi süslemesinden sonra en fazla 7 gün sonra bahçeye gömülmesi ile normal doğal süreçlerini yaşadıklarını belirten Şamcı, "Bahçenize ektiğiniz bu çam ağacı sağlıklı ve canlı olacaktır. Bahçeye ektiğiniz çam ağacınızın dayanıklılığını arttıracak ve hızlı gelişme sağlayarak özel katı gübre Çam Coşturan ürünü ile çam ağacınız uzun süre güçlü ve sağlıklı kalmasını sağlayabilirsiniz" açıklamasında da bulundu.
Sabah Emlak