Kent Haberleri

Erkek vatandaşlar bunu duyunca zil takıp oynayacak! Bu habere hemen bakın

Maaşlara yapılan ek ödemeler vatandaşın gündeminde düşmezken gelen yeni haber erkek vatandaşların ilgi odağı oldu. Devlet eliyle sağlananan bu imkanın detaylarına hakim olmak için haberimizdeki bütün ayrıntıya okuyun. Bu ödemeler işsiz kalan vatandaşların kısa zamanlı da olsa cebini rahatlatırken kimlerin faydalanabildiği soruları da akıllarda yer ediniyor

KİMLER EK ÖDEMELERDEN YARARLANABİLECEK?

Çalışmayan veya herhangi bir geliri olmayan  vatandaşlar için türlü ödemeler yapılırken işsiz kalan vatandaşlar da devlet aracılığı ile verilen destek ödemelerinden faydalanabiliyor. Bu ödemeler işsiz kalan vatandaşların kısa zamanlı da olsa cebini rahatlatırken kimlerin faydalanabildiği soruları da akıllarda yer ediniyor.

İLAVE ÖDEME İÇİN BAŞVURULAR NASIL YAPILIYOR?

SGK bağlamında çalışan tüm erkeklerin faydalanabileceği destek ödemeleri hakkında araştırmalar sürüyor. Devlet aracılığı ile sunulan yeni ödemeler içeriğince  tek bir dilekçe ile ödemelerden faydalanabilirsiniz. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığı ile yapılan açıklama bağlamında yapılacak ödemelerden sadece
 kadınların değil erkeklerin de faydalanabildiği söylendi. Dul maaşı için başvuruda bulunan erkekler de eşinin vefat etmesi halinde prim sayısı hesaplaması yapıldıktan sonra ödemelerden faydalanabiliyor. Dul maaşları sadece kadınlar için geçerli olan bir ödeme değil erkeklerin de faydalanabildiği bir ödeme olarak karşımıza çıkmaktadır. Eşlerin başvuru yapması halinde ödemelerden faydalanabildiği belirtiliyor.

DUL MAAŞI İÇİN İSTENEN ŞARTLAR NELERDİR?

Eşini yitiren kişinin bakanlığa başvuru yapması halinde yapılan incelemeler ile  beraber ödemelerden faydalanıp faydalanamayacağına bakılır. Dul maaşı için belirli koşullar taşıyan kişiler ödemelerden faydalanabiliyor. Dul maaşı için istenen şartlar şu şekildedir:

Eşlerden birinin vefat etmiş olması,
Dul kadın ya da erkeğin hiçbir gelirinin olmaması,
Dul aylığı alan kadın ya da erkeğin tekrardan evlilik yapmamış olması,
Dul ylığı alan kadın ya da erkeğin sigortalı olarak çalışmaması,
SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı bağlamında yer alması
5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 32. maddesine göre; sigortalı olarak çalışan eş, 1 Ekim 2008’den önce ölmüş ve minimum 900 gün prim ödemiş ancak emekli olmamışsa bile hayatta kalan eşe dul aylığı bağlanır. Eğer kişi 1 Ekim 2008’den sonra ölmesi durumunda en az 1800 gün prim ödemiş olması gerekmektedir.