07 / 08 / 2024

Erken emekli olmak isteyenler dikkat! SGK hangi destekleri sağlayacak?

Erken emekli olmak isteyenler dikkat! SGK hangi destekleri sağlayacak?

Erken emekli olmak isteyenler için SGK birtakım destekler sağlayacağını duyurdu. Buna göre, erken emeklilik için SGK hangi destekleri sağlıyor? Erken emeklilik için SGK’nın sağladığı destekler neler?



Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından emekli olacaklara sağlanan birçok avantaj, daha erken emeklilik anlamına gelebiliyor. Ancak bu avantajlardan yararlanmak için bazı şartları sağlıyor olmak gerekiyor. milligazete.com.tr'de yer alan içeriğe göre; Bu yıl da SGK tarafından sağlanan bu avantajlar kapsamında prim tamamlama desteği ya da emeklilik yaşında indirim gibi emekli olacakların işini kolaylaştıracak birçok düzenleme yer alıyor. Peki erken emeklilik için SGK hangi destekleri sağlıyor? İşte erken emeklilik için SGK’nın sağladığı destekler.

PRİM TAMAMLAMA DESTEĞİ 

SGK’nın emekli olmak isteyenlere sağladığı avantajlardan biri olan prim tamamlama desteği, özellikle emekli olmak için gün sayanların oldukça işini kolaylaştırıyor. Bunun için mevcut prim gün sayısının dörtte biri kadar ek prim günleri sağlayan SGK, daha kısa süre içerisinde emekli olmayı destekliyor. Söz konusu prim desteğinden yararlanacak olan bir kişinin 5000 gün primi olması halinde SGK’dan talep edeceği ek 1250 primle emekli olacak toplam prim gün sayısı 6250’ye kadar çıkabiliyor. Fakat, bu desteğin birtakım şartları bulunuyor.

Erken emekli olmak isteyenler dikkat! SGK hangi destekleri sağlayacak?

EMEKLİLİK YAŞINDA İNDİRİM OLACAK MI?

SGK’nın emekli olmak üzere bekleyenlere sunduğu bir başka imkan olan emeklilik yaşında indirim, herkese sağlanmıyor. Sadece belirli şartları sağlayan kişilere bu indirimi sunan SGK, sağlamış olduğu prim indirimiyle emeklilik yaşını aşağıya çekebiliyor. Tıpkı prim tamamlama gibi işleyen bu sistemde 5000 prime sahip olan bir kişi SGK’dan şartları sağlaması halinde 1250 prim gün alarak, 1250 gün yaş indirimi de almış oluyor. Yani bu destekte sistem, prim tamamlama değil, yaş eksiltme üzerine çalışarak, erken emekliliği getiriyor.

Bu kapsamda, özellikle bakmakla yükümlü olduğu engelli çocuğu olan kadınlara vermiş olduğu destekleri sürdürmesiyle dikkat çeken SGK, bu destek kapsamında yaş indirimi sağlayabiliyor. Sağladığı yaş indirimi ile annenin 52 yaşında emekli olmasını sağlayan SGK, bu desteği ancak annenin sahip olduğu engelli çocuk başkasının bakımına muhtaçsa sağlayarak, emeklilik yaş gününü düşürdüğü ifade edildi.

Uzmanlar açıkladı! 5 yıl erken emekli olabilirsiniz...

Erken emeklilik şartları neler? Kadın ve erkekler için prim, yaş hesaplaması...

Emekli maaşları erken yatacak mı? Tarih verildi:  Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? 

Emeklilere Kurban Bayramı müjdesi! Maaş tarihleri değişti! Maaş+ikramiye ne zaman yatırılacak? 

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön