29 / 04 / 2024

Erkut Yücaoğlu lüks yurt projesini hayata geçirecek!

Erkut Yücaoğlu lüks yurt projesini hayata geçirecek!

TÜSİAD YİK Başkanı Erkut Yücaoğlu gayrimenkule de el attı. 3.5 dönümlük arazi üzerinde 300 kişilik lüks yurt projesi yapacak Yücaoğlu’nun bir sonraki adımı da huzurevi olacak...



TÜSİAD YİK Başkanı Erkut Yücaoğlu gayrimenkule de el attı. 3.5 dönümlük arazi üzerinde 300 kişilik lüks yurt projesi yapacak Yücaoğlu’nun bir sonraki adımı da huzurevi olacak.


1992’den bu yana Map&Turkuaz Şirketler Grubu’nda enerji, havacılık, turizm ve dış ticaretle ilgili şirketlerini yöneten TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı Erkut Yücaoğlu oğullarıyla birlikte gayrimenkul işine de girdi.



Özellikle ticari alanda faaliyet göstermeye hazırlanan Yücaoğlu, ‘Silahtarağa Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi’ 22 Ağustos tarihinde 14 milyon 250 bin TL sermayeyle kurdu. Şirketin ilk işi ise Yücaoğlu’na ait İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampusu yanında 3.5 dönüm arazi üzerinde lüks yurt projesi yapmak bulunuyor.


SIRADA HUZUREVİ VAR


300 kişilik yapılması planlanan yurt projesi 15-20 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilecek. Ekim ayında inşaatına başlanacak projenin 2014-2015 eğitim ve öğretim yılına yetiştirilmesi planlanıyor.Daha önce turizm alanında birkaç projeye imza attıklarını belirten Erkut Yücaoğlu, rotayı gayrimenkul sektörüne kırdıklarını ve bu alanda önümüzdeki yıllarda daha ağırlıklı faaliyet göstereceklerini söyledi.

Yücaoğlu, “Türkiye’de ve özellikle İstanbul’da nitelikli öğrenci yurdu olarak bir eksiklik olduğunu görüyoruz. Yurt projeleri dışında, yaşlılar için huzurevi ve rehabilitasyon merkezlerine ihtiyaç olduğu­nu düşünüyoruz. Bir sonraki adımda da bu alandaki projeleri hayata geçireceğiz” diye konuştu.




Seda Tabak/ Sabah Gazetesi


Geri Dön