06 / 05 / 2024

Ermeni işadamları Van'da tatil köyü kurmak için çabalıyor!

Ermeni işadamları Van'da tatil köyü kurmak için çabalıyor!

Van Gölü’ndeki Akdamar Adası’nın tam karşısında kurulması düşünülen tatil köyü villalardan oluşacak. Ermeni işadamları Van'da tatil köyü kurmak için harekete geçti...



Van Gölü’ndeki Akdamar Adası’nda bulunan Ermeni Surp Kilisesi’ni ayine açılması ile normalleşme sürecinde bir adım daha atılan Türkiye-Ermenistan ilişkileri ekonomiye de yansıdı. İki Ermeni işadamı Van’ın Gevaş ilçesinde tatil köyü kurmak için Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) ile temasa geçti. Ermeni işadamları, villa tipi, bahçeli ‘tatil köyü’ projelerini hayata geçirmek için VATSO’dan destek istedi.

İki Ermeni işadamı geçtiğimiz günlerde VATSO Başkanı Zahir Kandaşoğlu’u ziyaret etti.  Kandaşoğlu, konuya ilişkin olarak “Ahdamar’a çok yakın bir bölgede bulunan Gevaş ilçesini incelediler.  Burası Akdamar’a çok yakın, Gevaş ilçesi. Ayine gelenler otellerde yeteri kadar rahat edemiyorlar. Burada kuracakları tatil köyünde hem huzurlu bir tatil geçirecek hem de ibadetlerini yapabilecekler” dedi.

Kandaşoğlu, yatırımcıların  vergide indirimlerden yararlanabileceklerini  belirtirken, AB’den projelerini sunarak, oradan da fon alabileceklerine işaret etti.
Milliyet/Tolga AKINER


Geri Dön