27 / 04 / 2024

Eroğlu: 2071 yılına kadar İstanbul'un su sorununu hallettik!

Eroğlu: 2071 yılına kadar İstanbul'un su sorununu hallettik!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "İstanbul'da su kesintisi olursa bıyıklarını keseceği" sözünü hatırlatarak, "Bıyıklarım ömür boyunca yerinde kalacak, çünkü 2071 yılına kadar İstanbul'un su sorununu hallettik" dedi...




Tesislerin temel atma ve açılış töreni için Muğla'ya gelen Bakan Eroğlu, Muğla Valiliğini ziyaret etti. Ziyaret sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Eroğlu, Muğla'ya 11 yılda Orman ve Su İşleri Bakanlığının yaklaşık 2 milyar liralık rekor bir yatırım yaptığını söyledi. Eroğlu, Muğla'ya 3 baraj, 1 HES, 22 bin 930 dekar sulama alanı, yıllık 19,72 milyon metreküp içme suyu, 75 milyon yeni fidan, 1 bal ormanı ve 25 dere ıslahı hizmeti kazandırdıklarını kaydetti. 


Bakanlıklarının Muğla'ya dev yatırımlarına devam ettiğine işaret eden Eroğlu, geçen yıl ağustos ayında Muğla'ya verdikleri 25 müjdeye ilave olarak, 151 milyon liralık 18 müjdeyi daha verdiklerini bildirdi. 


Daha sonra beraberindeki AK Parti Muğla milletvekilleri Yüksel Özden ve Ali Boğa, AK Parti İl Başkanı Nihat Öztürk ve AK Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Harmandar ile yürüyerek partisinin Menteşe Seçim Koordinasyon Merkezi'ne giden Eroğlu, burada kendisini bekleyen kalabalığa seslendi. 


Muğlalıların 42 yıldır ağırlıklı olarak CHP'ye rey verdiğini hatırlatan Eroğlu, şöyle devam etti:


"Şimdi soruyorum; CHP Muğla'ya ne yaptı. Bir şey lazım olduğunda bakıyorum, millet bize çuvallar dolusu talepte bulunuyor. Kardeşim (telepleri) Kılıçdaroğlu'na ver. Diyor ki CHP'li; 'Onun bir şey yapma şansı yok.' Yani Kılıçdaroğlu, buraya bir çivi bile çakamaz, yapamaz. Barajı, göleti, yolları, okulları, hastaneleri yapılacaksa biz yaparız. Allah aşkına, AK Parti anlayışıyla belediyelerin nasıl ayağa kalktığını görün."


Aynı zihniyetten yıllar sonra İstanbul Belediye Başkanlığını aldıklarını anlatan Eroğlu, Muğla'ya bakınca eski İstanbul'u hatırladığını dile getirdi. Eski İstanbul'un suyu olmadığını, haftada bir kez su verildiğini belirten Eroğlu, şöyle konuştu:


"İstanbul'un yolları tamamen çöp dağlarıyla doluydu, hava kirliliğinden dolayı gazeteler maske dağıtırdı. Haliç'in kokusundan dolayı 4 kilometre ileriden arabanın camlarını kapatarak geçmek zorunda kalırdık. Böyle rezalet bir İstanbul vardı. Muğla'ya örnek olsun diye söylüyorum. Bir oy verip bakın ne olacak, burasını çiçek gibi yapacağız."


- "Bıyıklarım ömür boyunca kalacak"


"50 yıl susuzluk çeken İstanbul'da 1994'te İSKİ Genel Müdürü olarak göreve başladık" diyen Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:


 "Göreve geldiğimizde, '8 ay sonra 1 Ocak 1995 tarihinden itibaren İstanbul'da su kesintisi olmayacak' dedik. Gazeteciler, 'Kesinti olursa ne olacak?' diye sordu. Ben de 'Sultan Ahmet Meydanı'nda darağacı kurarak kendimi asacak halim yok, o zaman bıyıklarımı feda edeyim' dedim. Allah'a şükür, hala bıyıklarım yerinde. İnşallah bıyıklarım ömür boyunca da yerinde kalacak, çünkü 2071 yılına kadar İstanbul'un su sorununu hallettik."


Eroğlu, eğer bu mevcut yönetim kalırsa Muğla'nın susuzluğa mahkum kalmaya devam edeceğini savundu. 


Konuşmasının ardından Eroğlu ve beraberindekiler, Köyceğiz ilçesine hareket etti.



AA


Geri Dön