Genel

Eroğlu Grubu, Merter Projesi'ni bu ay tanıtacak!

COLIN’S özellikle Rusya’da çok tanınan bir marka. O markanın yaratıcısı Eroğlu Grubu, bugüne kadar hayata geçirdiği ticari projelerin dışında ilk konut projesi olan İstanbul Lounge’da satışlara başladı

Bünyamin Derman’ın projesi mimari açıdan oldukça iddialı görünürken, fiyatları da ev alma fırsatı kollayanlara cazip alternatifler sunuyor.

Eroğlu Yapı İnşaat ve Gayrimenkul Geliştirme San. Tic. A.Ş’nin Halkalı Altınşehir’de inşasına başladığı İstanbul Lounge projesi, başlangıç fiyatları ile gayrimenkulde uygun fiyat kollayanların dikkatini hemen çekti. Sarıyer’deki butik Oksizen Konakları’nı saymazsak bugüne kadar Eroğlu Grubu’nun yaptığı ilk konut projesi olan İstanbul Lounge’da ortalama 2 bin TL civarında olan metrekare fiyatları, bölgedeki eşdeğer projelerden ayrışıyor.

Klişeleri değiştirmeyi umuyoruz

Eroğlu Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, fiyat politikasını “Ucuz konut üretme gibi bir politikamız yok ancak ilk çıktığımız projede öncelik alanlar kazançlı çıksın istedik. Bizim için de moral olsun diye düşündük ve fiyatı makul tuttuk. Gerçekleştirdiğimiz tüm konut ve ticari gayrimenkul projeleri ile sektördeki klişeleri değiştirmeyi hedefliyoruz. İstanbul Lounge projesi de bulunduğu bölge itibariyle sakinlerine, şehrin merkezinde, şehrin yoğun temposundan kaçma fırsatı sunacak. İstanbul Lounge; farklı mimarisi, geniş yeşil alanları ve sakinlerine sunduğu sosyal imkanlarının yanı sıra Küçükçekmece Gölü’ne yakınlığı ile de ayrıcalıklı bir konuma sahip. Sektöre sunacağımız bu ve benzeri projeler ile önümüzdeki 5 yıla damga vuracağız” dedi.

Eroğlu, İstanbul Lounge’un özellikle mimari tarzı ile dikkat çektiğini belirtirken bu proje için Bünyamin Derman ve ekibinin 8 aydan daha fazla bir süre çalıştıklarını vurguladı. Projede 56 metrekarelik 1+1 dairelerin başlangıç fiyatı 108 bin TL. Yani metrekaresi bin 928 TL’ye geliyor. 84 metrekare büyüklüğe sahip 2+1’ler ise 168 bin 500 TL başlangıç fiyatı ile satışa sunuldu. Bu dairelerin de fiyatı 2 bin 13 TL’ye geliyor. 186 metrekare büyüklükten başlayan 4+1 dairelerin başlangıç satış fiyatı 442 bin TL olurken, yine 4+1 ancak dubleks daireler de mevcut. Bu daireler de 405 bin TL ile 547 bin TL arasında fiyatlarla satışa sunuldu. İstanbul Lounge projesi, Avrupa yakasında Küçükçekmece Gölü’nü hakim bir tepeden gören 68 bin metrekarelik arazide yükselecek. TEM otoyolu kullanıldığı takdirde Mahmutbey gişelere gelmeden hemen önce Olimpiyat Parkı tabelalası takip edildiğinde 10 dakikada proje bölgesine ulaşılabiliyor. Basın Ekspres yolu üzerindeki Halkalı sapağından çıkarak da projeye ulaşmak mümkün. Atatürk Havalimanı 8, Bakırköy Deniz otobüsü 14, Hürriyet Gazetesi 3, Kanal D- Milliyet Binası ise 7 kilometre uzaklıkta.

Mimari tarzıyla dikkat çekiyor

Proje orta alanda bulunan konutların mimari tarzı ile hemen dikkati çekiyor. Yeşili de oldukça bol bir proje olarak tasarlanmış. 68 bin metrekare alanda 19 blokta 757 konut var. Bu konutlar 18 bin metrekarelik alana otururken, kalan 50 bin metrekarelik alan rekreasyon, yeşil ve sosyal alan olarak planlanmış. Eroğlu, projeyi Ekim 2012’de teslim etmeyi planladıklarını söyledi.

PROJEDE 4 HAVUZ VAR

NURETTİN Eroğlu’nun verdiği bilgiye göre, projede açık ve kapalı olmak üzere 4 havuz var. Açık havuz 228 metrekare olarak planlandı. Ayrıca 55 metrekarelik çocuk havuzu, 103 metrekarelik kaydıraklı havuz ve 230 metrekarelik kapalı havuz yer alacak.

Kapalı otoparklardan toprak üstüne çıkmadan doğrudan tüm dairelere asansör ile ulaşım sağlanacak.

Her evde klima standart

İSTANBUL Lounge’da klima standart olarak her daire tipinde yer alıyor. Klimalar A sınıfı enerji tasarruflu Airfel marka olacak. Salona takılacak klimanın yanısıra 3 ve 4 odalı daire tiplerinde ebeveyn odasında da klima ön hazırlığı gerçekleştirilecek.Projede aidatlar da satış fiyatları gibi makul. Metrekare başına yaklaşık 1 TL’lik aidat ortaya çıkması bekleniyor. Projede herhangi bir şekilde ticari alan yok. Sadece daire sakinlerinin kullanabileceği bir kafeterya olması planlanmış. Dairelerin işyeri olarak kullanımına da kesinlikle izin verilmeyecek.

Bu arada İstanbul Lounge’da dikkatimi çeken bir diğer ayrıntı ise tünel kalıp sisteminin kullanılmamış olması. Proje mimari açıdan bir hayli iddialı olduğu için esnek duvar çözümleri yaratabilmek ve maksimum kullanım olanakları yaratabilmek için bu sistem tercih edilmemiş. Projede 4 katlı ve 15 katlı bloklar var. Dairelerde net kat yüksekliği yaklaşık 2.60 metre olacak. Büyük dairelerin 2, küçük dairelerin ise 1 araçlık otopark hakkı bulunacak. Yine otopark katında tüm daireler için depo olarak kullanılabilecek alanlar inşa ediliyor. Proje ile ilgili dikkatimi çeken diğer ayrıntılar da şöyle:

Her dairenin ısıtması doğalgaz yakıtlı sıcak su kazanları ve merkezi sistem ile sağlanacak. Digital ısı sayaçları (pay ölçer) ile ilgili birimin kullandığı miktarda ve ortak alanlardan hissesine düşen miktarda enerji sarfiyatı ölçümlenip faturalandırılacak. Her daireye 4 harici telefon hattı altyapısı kurulacak. Tüm dairelerde internet altyapısı için CAT-5 network kablolaması yapılacak. TV tesisatları Digitürk, D-smart izlenecek şekilde projelendirilecek. Açık ve kapalı yüzme havuzu, koşu ve yürüyüş yolları, basketbol ve futbol sahası, tenis kortu, bisiklet parkuru, oyun parkları, yansıma havuzlarından oluşan sosyal tesisler site sakinleri tarafından ücretsiz kullanılacak.

Merter Vakko arsasına yapılacak 2 kuleli proje bu ay gün yüzüne çıkıyor

EROĞLU Yapı 1997 yılından bu yana konut, alışveriş merkezi ve ticari gayrimenkul projeleri konularında faaliyet gösteriyor. Kurulduğu 1997 yılından 2005 yılına kadar 100 bin metrekarenin üzerinde fabrika ve ofis inşaatı gerçekleştiren Eroğlu Yapı önümüzdeki 3 yıl içinde ise 1 milyon metrekarelin inşaat projesi gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Vakko’nun satışa çıkardığı Merter fabrika arazisini satın alan Eroğlu Yapı’nın burada merakla beklenen projesini bu ay içinde gün yüzüne çıkaracağını öğrendim. Nurettin Eroğlu henüz projenin tamamlanmadığını ancak 70’er metrelik 2 kuleden oluşan rezidans ve ticari alanlardan oluşan çok farklı bir tarz uygulayacaklarını söyledi. Eroğlu Yapı son olarak TOKİ’den Seyrantepe’de 46 dönümlük bir araziyi de 245 milyon TL karşılığında satın aldı.
Vatan/Ercan İNAN