29 / 04 / 2024

Eroğlu Yapı, 2011 yılını değerlendiriyor ve yatırım planlarını açıklıyor! Tıklayın ve izleyin!

Eroğlu Yapı, 2011 yılını değerlendiriyor ve yatırım planlarını açıklıyor! Tıklayın ve izleyin!

Eroğlu Yapı, 2011 yılını değerlendirdiği ve yatırım planlarının açıkladığı basın toplantısında kameraların karşısına çıktı. www.havadanemlakvideo.com ekibi, Eroğlu Yapı'nın açıklamalarını kaydetti... İşte o basın toplantısı...



Eroğlu Yapı basın toplantısını izlemek için tıklayın!

EROĞLU GRUP GYO OLARAK HALKA AÇILMAK ÜZERE DÜĞMEYE BASTI!

2011 yılında 2.5 milyar liralık inşaat yatırımı yapmayı hedefleyerek bunun 2 milyar liralık kısmını gerçekleştiren Eroğlu Grup, 2012 yılı için bu hedefi yüzde 35lik bir artışla 3.2 milyar liraya taşıdı.

Yeni hedefini her yıl 5 projeyi bitirip yerine 5 yeni projeye başlamak olarak belirleyen Eroğlu Grup, ayrıca elinde biriken ofis gayrimenkullerini toplayarak gayrimenkul yatırım ortaklığı olmak ve halka açılmak istiyor.

Tekstilden gelen heyecanlarını inşaat sektörüne taşıdıklarını ve Türkiyede bu konuda faaliyet gösteren ilk 5 şirket arasında yer almayı hedeflediklerini anlatan Eroğlu Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, insan kaynaklarına önem vererek yeni yatırımlarını şekillendirebildiklerini kaydetti. Yılbaşında söz verdikleri gibi neredeyse her ay bir yeni projeye başladıklarını belirten Eroğlu, Lounge 1 ve 2 projelerine ek olarak Yeni Moda Evlerine başladığımızda sizlerle bilgilerini paylaşmıştık. Bu süre zarfında Platform Merter, Florya Ekşinar Konaklarından satışa çıktık.  Bursa projesinde 2. Etap, Kağıthanede gerçekleştireceğimiz Ofishane ve Seyrantepede hazırlıklarımız devam etmekte dedi.

GYO YOLDA

GYO olmak konusuna açıklık getiren Eroğlu, "Konuttan başka ofis projelride geliştiriyoruz. Bunları ağırlıklı olarak kiraya verdiğimiz için elimizde bir gayrimenkul stoku oluşuyor. Bunları bir çatı altında toplayarak GYO olmak ve halka açılmak gibi bir fikrimiz var. An-rkadaşlarım üzerinde çalışıyor" diye konuştu.

Genel anlamda yılda 10 proje ile haşır neşir olduklarına dikkat çeken Eroğlu, Bunlar arsa alımı, kaynak geliştirilmesi, planlama, imar sorunlarının halledilmesi gibi bir çok teknik konu ile uğraşıyoruz. Şu anda yaklaşık on şantiyede varız. Bunlardan İstanbul Lounge, İstanbul Lounge 2, Kağıthane, Florya, Gürpınar Yenimoda Evleri ve Antalya projelerini 2012 yılı içerisinde teslim edeceğiz diye konuştu.

YURTDIŞIDA İNŞAAT MARKASI OLACAKLAR
Sadece yurt içinde değil, yurt dışında da projeler geliştirdiklerine dikkat çeken Eroğlu, Teksildeki markalarımız Colins ve Loft markalarının yanı sıra inşaatta da bir marka olacağız. Körfez ülkeleri ve Rusyada inşaat çalışmalarımız var. oralarda bürokrasi çok daha fazla zaman aldığı için Moskovadaki projeden vazgeçtik ve sattık. Dünya krize girerken biz Türkiyeye güveniyor ve yatırımlarımıza devam ediyoruz. Grup olarak istihdama ve dövize önem veren bir yapımız var. Hatta 2 milyar lira olan yıllık ciro hedefini büyüterek 3.2 milyar liraya çıkardık diye konuştu.

Dışarıda da müteahhit olarak hizmet vermek istediklerini altını çizen Eroğlu, İnşaat, içinde olmanız gereken bir sektör. Bizi Mısırda teksil üretimimi yanı sıra inşaatta yapıyoruz. Oradaki tekstil yatırımlarımızı artırıyoruz. Şu anda 5 bin kişi çalışıyor. Bu rakam gelecek 2 yılda 11 bine çıkacak diye konuştu.

SEYRANTEPEYE BİR KULE DAHA GELECEK
Seyrantepe projesi hakkında küçük bir bilgi aktaran Eroğlu, içinde rezidans, otel, AVM, ticaret merkezi ve her şeyin bulunduğu bir karma proje gerçekleştireceklerini kaydederek, Yılbaşına kadar lansmana çıkmayı planladığımız proje, Türkiyenin en yüksek binaları arasında yerine alacak dedi.

İNŞAAT, İSTİHDAM YAPAR
İnşaat sektörü hakkında gelen soruları da yanıtlayan Eroğlu, Yıl içinde sektörel bazda bir değerlendirme yapma imkanı olmuyor. Ama biz bir Seyrantepede işe başladığımızda 5 bin kişiye ulaşacağız. Yıl içinde 10 proje yapacağız dedik. Bunların her birinde bin kişi çalışsa 10 bin kişi eder. Dolayısıyla inşaatın istihdama olumlu bir etkisi var dedi.

YENİ GENEL MÜDÜR İLK KEZ
Eroğlu Yapı Grubunda genel müdür olarak göreve başlayan Feyyaz Karabekiroğluda genç ve dinamik bir ekiple çalışmaya başladıklarını ifade ederek projelerin genel durumları hakkında bilgi verdi. Dış piyasalarda daralma yaşandığı için iç piyasalarda rekabetin kızıştığına dikkat çeken Karabekiroğlu, Fas, Katar ve Abu Dabi gibi ülkelerde görüşmelere devam ettiklerini söyledi.

35 bin metrekare arsa alanına sahip Merter Platformda geliştirilen projenin 200 milyon liralık bir yatırım değerine sahip olduğunu hatırlatan Karabekiroğlu, Burada 142 bin metrekare inşaat gerçekleştirilecek. Florya Ekşinarda 250 milyon lira yatırarak ilk  TOKİ  ortaklığı olan projemizde 233 konut, 73 home ofis ve 5 mağaza yapacağız diye konuştu.

LOKASYONA UYGUN PROJE GELİŞTİRİYORLAR
İstanbuldaki konut stoku hakkında yöneltilen bir soruya cevap veren Satış ve Pazarlama Müdürü Aybars Kızılsencer, doğru lokasyonlarda bölgeye uygun proje üretildiği takdirde stok oluşmayacağını kaydetti. Konut üretiminin kendi inşaat işleri içinde sadece yüzde 40lık bir paya sahip olduğunu aktaran Kızılsencer, Doğru, stok artışı var. Ama Türkiye kalkınan bir ülke, Bu anlamda biz her türlü ihtiyaca dönük olarak doğru projeler üretiyoruz. Doğru lokasyonlarda hareket edilirse stok olmaz. Biz geliştireceğimiz projeler için ön talep topluyor ve müşterini orada ne tür bir proje görmek istediğine göre hareket ediyoruz dedi.

Burada söze giren Eroğlu, Pazarda her zaman yer vardır. Ne yaptığınız çok önemlidir. Biz Lojistik, hastane, AVM, otel,  gibi binalar geliştiriyoruz. İstanbul hak ettiği yerde değil, oraya gelirken oluşan stoklar sorun olmaz diye konuştu.

Hüseyin Belibağlı/emlakkulisi.com


Geri Dön