06 / 05 / 2024

Ersa Mobilya'nın büyüme politikası!

Ersa Mobilya'nın büyüme politikası!

Ersa Mobilya Genel Müdürü ve Murahhas Azası Ercan Ata, şirketin ürün grubu ve dış pazarlar konusunda stratejik olarak hareket ettiğini vurguluyor...



1958 yılında kurulan Ersa Mobilya, üretimini Ankara’daki 60 bin metrekarelik fabrikasında gerçekleştiriyor.

Metin Ata’nın 50 yıl önce kurduğu Ersa Mobilya’da üçüncü kuşak yönetimde görev yapmaya başladı. “Öğrenen ve kendini geliştiren bir organizasyon” sloganıyla hareket eden firma, Türkiye’nin en köklü ofis mobilyası üreticilerinden biri. Ersa Mobilya, son on yılda genişleyen ve büyüyen ticari ve sanayi altyapısını kurumsal değerler üzerinde kalıcı kılmak için yoğun çalışmalara başlamış durumda. Bu çalışmaların 4 ana açılımı var Bölgesel şirket olmak, ofis mobilyaların da bütünsel hizmet sunmak, kurumsallaşmak, farklılığı ve müşteri memnuniyetini sürekli iç dinamikleriyle besleyen bir kurum haline dönüşmek.

Şirketin Yönetim Kurulu Başkan Erol Ata, başlatılan Ersa 2023 kurumsa gelişim projesini, ülkemizin de gündeminde olan “Türkiye 2023” projesini) bir yansıması olarak görüyor. Bu sırala zamanının çoğunu Türkiye’nin en büyük özel müzelerinden birini oluşturmakla geçiren Erol Ata, bundan sonraki dc nemde yürütmenin üçüncü jenerasyon tarafından yapılacağını söylüyor. Bu çerçevede üçüncü jenerasyonun en gen üyesi Ercan Ata, Genel Müdür ve Mı rahhas Aza olarak atanmış. Kurumsallaşma çalışmalarım uzman danışmanların desteğinde sürdürdüklerini söyleye Erol Ata, bütünsel yönetim danışmanlığını ise MAG Consulting firmasından aldıklarını ifade ediyor.

Ersa Mobilya Genel Müdürü ve Murahhas Azası Ercan Ata, aynı zamane OMSIAD Başkanı. Mobilya sektörüyle  içli dışlı olan Ata, sektörün bir takım sorunları olmakla beraber, rekabete ve yeniliklere açık olduğunu belirterek söze başlıyor.

Önümüzdeki yıllarda Türkiye’nin etki alanını genişleterek bölgesel güç olmasının zorunlu hale geldiğini kaydeden Ata, bölgesel güç olmanın yolunun ise ekonomik krizler nedeniyle sıkıntılı bir dönemden geçen Avrupa Birliği ülkelerinin pazarlama ve sistem gücüyle, Türkiye’nin genç ve deneyimli insan gücünün birleşmesinden geçtiğini belirtiyor. Bu konuda özel sektöre de görev düştüğünü ifade eden Ata, firmaların mutlaka kurumsallaşmaları gerektiğini düşünüyor. Ata’ya göre bunu gerçekleştiremeyen firmaların yaşama şansları kalmayacak. Ercan Ata’ya göre kurumsallaşmaktan anlaşılması gereken şey ise iş geliştirme ve bunu hayata geçirmek için gereken zamanı yaratabilmek. Ata, günümüzde kurumsallaşmayı henüz oluşturmayan firmaların bu konudaki altyapı çalışmalarını hızlandırmaları gerektiğini vurguluyor.

Ersa Mobilya’nın bu kapsamda hem yatay hem de dikey olarak büyümeye devam ettiğini, bunu yaparken gerek ürün grubu gerekse dış pazarlar konusunda stratejik olarak hareket ettiğini vurguluyor.

Şirketin Mali Planlamadan Sorumlu Murahhas Üyesi Erdem Ata ise bu geçiş döneminde piyasalarda maliyet kontrolünü başarıyla uygulayan firmaların daha avantajlı olacağını belirtiyor. Bu konuda görüşlerini aldığımız MAG Consulting Yönetici Ortağı A. Banu Sertgil ise Ersa’nın kurumsal gelişim projesinin çok olumlu sürdüğünü söylüyor. Sertgil, projenin güncel, sürekli ve iç kaynakların kullanılmasıyla hayata getirilmesinden dolayı kalıcılığı yönünden emin olduklarını belirtiyor. Haftalık icra kurulu ve aylık yönetim kurullarıyla proje yönetiminin gerçek zamanlı denetlendiği ve yönlendirildiğini söyleyen Sertgil, kısa vadede kazanılan başarının projenin devamıyla kalıcı hale geleceğini vurguluyor.

Şirketin üçüncü jenerasyon temsilcilerinden Yalçın Ata ve Eralp Ata da yaşanan değişimin hem hizmet kalitesi hem de kurumsal süreklilik açısından fırsatlar doğurduğu, son dönemde yaşanan pazarlama alanındaki gelişmelerin şirketin pazardaki konumunu güçlendirdiği görüşündeler. Eralp Ata, bu konuda şunları söylüyor: “Mag ile başlayan yeni dönemde Ersa olarak kendi dinamizmimizi ve yapımızı yeniden yapılandırarak 2013 hedeflerimizi belirledik. Son yıllarda yapmış olduğumuz tasarım odaklı üretim anlayışımızı yeni dönemde arttırarak devam ettirmeyi planlıyoruz. Bu hedeflerimize ulaşabilmek için yeni yapılanmada SBU (strategic business ünite) tabanlı bir yönetim anlayışıyla tüm şirketi kendi içinde ayrı ayrı yöneterek kar zarar dengelerini değerlendirebiliyor ve bu veriler doğrultusunda planlarımızı revize edebiliyoruz. Üretim

odaklı bir firma olma kimliğinden uzaklaşarak satış odaklı büyüyen bir şirket olma yönünde hızlı ve emin adımlarla ilerliyoruz.”

Eralp Ata, BOX IN A BOX çıkışının Orgatec fuarında zirveye ulaşacağını ve bu sürecin 2013 yılında pazardan gereken geri bildirimi alacağım sözlerine ekliyor.

Üçüncü jenerasyon temsilcilerinden Burcu Ata ise operasyonel mükemmellik ve iç müşteri kavramının kalıcı bir sürece oturtulması için sürekli çalışma halinde olduklarını belirtiyor. Verimli çalışma fırsatları, pazarlama planı, süreçlerle yönetim ve insan kaynağı planlamasında MAG Consulting firmasından sürekli destek aldıklarının altını çiziyor.

Box in A Box idea konseptinin doğuşu

Yalın Tan Jeyan Ülkü Iç Mimarlık imzalı “Box in a Box Idea” konseptinden yola çıkan projenin yatırımını, modern çalışma mekanlarının ihtiyacına uygun, esnek ve konforlu ürünler sunan Ersa Mobilya üstleniyor.

Yerli ve yabancı tasarımcıları buluşturan en büyük sosyal platform olma vizyonuyla, Türkiye’de bir ilke imza atan Bo- xinaBoxIdea.com sitesi, Nisan 2012 itibariyle yayma başladı. Site, mimari endüstriyel tasarıma, modadan grafik sarıma her alandaki amatör ve profesnel tasarımcıları bir araya getirmeyi amaçlıyor. WikiBox özelliğiyle dikkat çeken site, tasarım alanında Türkiye’nin ve en büyük sanal kütüphanesini oluşmayı da hedefliyor.


Kendi tasarımlarını yaratan marka


Kendi tasarımlarını yaratan Ersa; Aykut Erol, Ece Selamoğlu Yalım, Murat Erciyas, Oğuz Yalım, Sezgin Akan,' Tamer Nakışçı, Yalın Tan gibi Türk tasarımcıların yanı sıra; Claudio Bellini, Paola De Francesco, Joâo Ramos Silva gibi uluslararası tasarımcılarla da çalışıyor. Ece ve Oğuz Yalım tarafından tasarlanan “Frame” adlı yönetici masa takımı “Design Turkey 2010” kapsamında “Üstün Tasarım”, “Twins” adlı koltuk “İyi Tasarım” ödüllerinin sahibi oldu. Twins ayrıca, dünya çapında en önemli tasarım ödüllerinden “RedDot”a da layık görüldü.

Güvenilirliğiyle Türkiye’deki mobi üreticileri arasında saygın ve tanınır 1 yere sahip olan Ersa Ofis Mobilyada 1958’de başlayan yolculuğuna, 60 t metrekareyi bulan üretim tesislerini devam ediyor. Üretiminin tamamını Ankara’da gerçekleştiren Ersa’nın Istanbul’da ise merkez mağazası ve yeni açtığı bir showroomu var.

Ersa Satış Ekibi ve 10 yılını dolduranlar ne dedi?


Eralp Ata / Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı:


“Mag İle başlayan yeni dönemde ERSA olarak kendi dinamizmini ve yapımızı yeniden yapılandırarak 2013 hedeflerini belirledik. Son yıllarda yapmış olduğumuz tasarım odaklı üretim anlayışımızı yine yeni dönemde artırarak devam ettirmeyi planlıyoruz. Bu hedeflerimize ulaşabilmek için yeni yapılanmada SBU (strategic business ünite] tabanlı bir yönetim anlayışı ile tüm şirketi kendi içinde ayrı ayrı yöneterek kâr zarar dengelerini değerlendirebiliyor ve bu veriler doğrultusunda planlarımızı revize edebiliyoruz. Üretim odaklı bir firma olma kimliğinden uzaklaşarak satış odaklı büyüyen bir ERSA olma yönünde hızlı ve emin adımlarla ilerliyoruz."

S. Esin Yasit / Yurtdışı Satışlar Müdürü: "Uluslararası pazarda farklı bakış açılarına, kültürlere ve beğenilere sahip müşterilerimize "farklılaşmış ve endüstriyel" ürünler sunmayı hedefliyoruz. Bu bağlamda, yeniden yapılanma sürecimizde yenilikçi ve sürdürülebilir gelişime dayalı bir pazarlama ve satış kültürü oluşumu için MAG Consulting ve Ersa ekibi olarak yoğun ve başarılı bir çalışma yürütmekteyiz.


Aynur Yılmaz / Kurumsal Satışlar/ Türkiye Müdürü:


"Ersa’nın tasarım odaklı, kaliteli ürün anlayışıyla hitap edeceği müşteri grubu Ave B sınıfı ofis sahipleri ve kullanıcılarıdır. 2013 yılında Ersa, ofis mobilyası sektörüne yön veren mimar ve tasarımcılarla ilişkilerini geliştirerek,  Ankara  ve İstanbul'daki yetkin ekibiyle müşterilerine hizmet verecektir. Bu yılsonunda piyasaya sürülecek olan "Claudio Bellini” tasarımı yeni operasyonel ofis sistemi SO ile Türkiye'nin prestijli ofislerine yönelecektir. Son dönemde gündemde olan yeşil ofislere yönelik sertifikalı ürünleriyle de bu sektörde iddialı olmaya devam edeceğiz. Yine son dönemde giderek ağırlık

kazanan Home-Office kullanıcılarına, kişiselleştirilebilen özel tasarım ofis masaları ve aksesuarları sunacağız."

İbrahim Ertan / Ahşap Fabrika Müdürü: "Mag danışmanlıkla geçen beş aylık süreçte üretim süreçlerinde verimsiz çalışmaların analizi yapılıp, verimliliğin arttırılması, iş etütleriyle birim maliyetlerin düşürülmesi yönünde çalışmalarımız başlamış oldu. Yapı olarak daha dinamik bir görünüme doğru yol almaktayız.


İş ve Yaşam


Geri Dön