06 / 05 / 2024

Ersin Özince: Konut kredileri emekleme aşamasında

Ersin Özince: Konut kredileri emekleme aşamasında

Ersin Özince, konut kredilerinde artış gözlendiğine dikkati çekti



Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, konut kredilerinde artış gözlendiğine dikkati çekerek, "Ülkemizde bu krediler daha emekleme aşamasında" dedi.

Özince, Türkiye İş Bankası'nın, Çevre ve Orman Bakanlığı ile TEMA Vakfı işbirliğinde başlattığı "81 İlde 81 Orman" projesi kapsamında geldiği Hatay'da, AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, konut kredilerinde gelişmeye ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Konut kredileriyle ilgili "geriye ödemelerin çok güçlü olduğunu" vurgulayan Özince, "Konut kredileri artan birkaç krediden biri. Yavaş yavaş artış eğiliminde. Faizler oldukça avantajlı. Konut kredisinin çok daha gelişmesi gerekiyor. Ülkemizde bu krediler daha emekleme aşamasında" diye konuştu.

-FORTİS-TEB BİRLEŞMESİ-
Özince, Avrupa Birliği'nde (AB) krizin derinleşmesinin etkilerinin Türkiye'de de görüleceğini belirtti.

Türk Ekonomi Bankası A.Ş'nin Fortis Bank A.Ş ile birleşmesine yönelik sürecin "Avrupa'daki bankacılık krizinin basit yansıması olduğunu" ifade eden Özince, şunları kaydetti: "Birleşme ve satın almalarla büyüme, bankacılıkta piyasa doygunlaştıkça başvurulan en kolay yöntemlerden biridir. Fortis ile TEB olayı bankaların birleşmesiyle ilgili konu değil. Batan bankayı diğeri aldığı için Türkiye'deki iştirakini de almış oldu. Türkiye'deki Fortis'e bir şey olmadı, Belçika'daki Fortis'in sorunları oldu."
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler


Geri Dön