29 / 04 / 2024

Ertuğrul Doğan kimdir? Ertuğrul Doğan ne iş yapıyor?

Ertuğrul Doğan kimdir? Ertuğrul Doğan ne iş yapıyor?

Trabzon Spor'un başkanlık görevini yapan Ertuğrul Doğan kimdir? Ertuğrul Doğan ne iş yapıyor? İşte ayrıntılar...



Ertuğrul Doğan, 30 Ocak 1977 tarihinde Trabzon'da doğmuş bir Türk iş insanıdır. Kendisi aynı zamanda Trabzonspor'un mevcut başkanıdır. Eğitim hayatını Trabzon'da tamamlayan Doğan, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde işletme bölümünü bitirmiştir. İş hayatına akaryakıt istasyonu açarak başlamış ve daha sonra gayrimenkul ve enerji üretim sektörlerinde yatırımlar yapmıştır.

Mesleki kariyerine 2000 yılında “Doğan Akaryakıt” adı altında madeni yağ ve akaryakıt alanında faaliyet gösteren ilk şirketini kurarak adım attı. 2014 yılında enerji sektöründe faaliyet göstermeye başlayan Oltan & Köleoğlu Enerji’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi. Oltan & Köleoğlu Enerji’nin Türkiye’nin elektrik üreten en büyük 100 firması arasında yer alıyor.

Ertuğrul Doğan kimdir? Ertuğrul Doğan ne iş yapıyor?


Ertuğrul Doğan, Trabzon Ticaret Odası'nın eski başkanlarından Şükrü Güngör Köleoğlu'nun kızı Güneş Köleoğlu Doğan ile evlenmiştir. Evlilikleri sonucunda iki çocukları vardır. Ertuğrul Doğan, 2014 yılında fındık işlemeciliği üzerine faaliyet gösteren Oltan Gıda'nın satışında etkili olmuştur. Oltan Gıda, İtalyan Ferrero tarafından satın alınmış ve bu satıştan sonra Ertuğrul Doğan enerji sektörüne yönelmiştir.

Enerji sektöründe faaliyet göstermek amacıyla Oltan & Köleoğlu Enerji adlı bir enerji şirketi kurulmuştur. Bu şirket, Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde biyokütle yakıtlı enerji santralleri inşa etmiş ve Türkiye'nin en büyük biyokütle enerji santrali yatırımcısı konumuna gelmiştir. Bu sayede, ülkenin enerji üretimine önemli bir katkı sağlanmıştır.


Geri Dön