18 / 05 / 2024

Ertuğrul Günay, Fiyapı İnönü Stadı'nın büyütülmesine karşı!

Ertuğrul Günay, Fiyapı İnönü Stadı'nın büyütülmesine karşı!

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, itirazlarını Beşiktaş Kulübü Başkanı Demirören, eski başkanlardan Serdar Bilgili ve adaylardan Hasan Arat 'la paylaştığını söyledi



Kültür ve Turizm Bakanı Günay, İnönü Stadı 'nın büyütülmesine karşı çıktı. Günay, “Beşiktaş 'a şehir dışında yeni bir stadyum yapılsın. Sporu tümüyle Dolmabahçe 'den çıkarıp İnönü Stadı 'nın olduğu yeri kültür vahasına dönüştürelim ” dedi...

Beşiktaşlılar 'ın yıllardır beklediği İnönü Stadı 'nın yıkılarak yerine daha büyük bir stad yapılması projesine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay 'ın karşı olduğu ortaya çıktı. ITB Berlin Turizm Fuarı 'nda gazetecilerle bir araya gelen Bakan Günay, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi 'nin geçtiğimiz günlerde İnönü Stadı 'nı büyüterek yenileyecek projeye onay verdiğini hatırlattı.

KARARI DURDURDUM

Ardından Anıtlar Kurulu 'ndan projeye vize çıktığını kaydeden Günay, kendisinin bu kararı durdurduğunu söyledi. Günay, “Yani Anıtlar Kurulu kararını uygulamaya koymadım. Kültür ve Turizm Bakanı olarak kararın bir de Anıtlar Yüksek Kurulu 'nda görüşülmesini istiyorum ” dedi. Bölgeye stadyum yapılması ile ilgili kararın 1939-40 yılında verildiğini hatırlatan Günay, şöyle devam etti:

“Bu kararla, İstanbul 'un tarihi ve kültürel dokusuna büyük yanlış yapılmış. Ben şimdi onu daha da aşacak bir projeye izin vermem. Beşiktaş Kulübü yönetimi, oraya bir alışveriş merkezi, otel ve kompleksin altına da 2 bin 500 araçlık otopark planlıyor. Dolmabahçe, böyle bir büyümeyi kaldıramaz. Ben, tarihe Dolmabahçe bölgesini daha da tahrip edenlere göz yuman bir Kültür ve Turizm Bakanı olarak geçmek istemem. Benim önerim, burayı birincisi küçük, sembolik bir spor merkezine dönüştürülebilir. Beşiktaş 'a başka bir noktada stadyum yapılır. İkincisi de sporu tümüyle Dolmabahçe 'den çıkarıp, bölgeyi kültür vahasına dönüştürebiliriz. ”

TARİH BENİ SUçLAR

Bakan Günay, proje ile ilgili itirazlarını Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, eski başkanlar dan Serdar Bilgili ve adaylardan Hasan Arat 'la paylaştığını söyledi. Bilgili ve Arat 'ın kendisine destek verdiğini, ancak Demirören ' in stadın büyütülmesinden yana olduğunu ifade eden Günay, Kararım Beşiktaşlılar 'ı kızdırabilir ama yapmam gere ken bu. Ben ‘oy ' a değil tarihe karşı sorumluluğuma bakarım. Eğer Beşiktaş 'ın stadyumu büyüterek yenilemesine karşı çıkmazsam tarih beni suçlar ” dedi.

Celal TOPRAK/ BUGÜN


Geri Dön