08 / 05 / 2024

Eryap 10 milyon dolarlık fabrika kurdu!

Eryap 10 milyon dolarlık fabrika kurdu!

Eryap Yönetim Kurulu Başkanı Salih Eruslu, Gaziantep'te 10 milyon dolara kurdukları yeni fabrikada siding ve PVC profil üreteceklerini belirterek, ilk etapta Irak ve Suriye'ye ihracata başlayacaklarını söyledi



Eryap Yönetim Kurulu Başkanı Salih Eruslu, 10 milyon dolarlık yatırımla kurduklan yeni fabrikada siding ve PVC profil üretimine başladıklarını açıkladı. Siding üretim kapasitelerinin yıllık 10 bin ton olduğunu belirten Eruslu, "Siding'de lideriz. PVC profilde de yıllık kapasitemiz 15 bin ton ve halihazırda 5 bin tona tekabül eden üretimimiz var. Hedefimiz tam kapasite çalışmak" dedi. Irak ve Suriye gibi yakın pazarlara ihracat yapmayı hedeflediklerini kaydeden Eruslu, yalıtım ürünü ihracatının ise navlun nedeniyle ekonomik olmadığım söyledi. Siding açısından 2010'un iyi geçtiğini ifade eden Eruslu, şöyle konuştu:
 
"insanlar siding'i sadece görüntü zannediyordu, izolasyon bilinci geliştikçe siding'in önemi anlaşıldı. Öte yandan daha önce PVC tecrübemiz vardı. PVC'de iyi bir yatırım yaptık. Bu konuda özellikle ihracata yönelmek niyetindeyiz. Üç ayda çok iyi bir yol katettik."
istanbul'daki fabrikada ısı yalıtım levhası ve membran ürettiklerim belirten Eruslu, "Bonus Pan ısı yaktım levhasında pazar lideriyiz. Fokus membranda da ilk üç arasındayız. Bu ürünlerde rakiplerimiz büyük firmalar" dedi.

Rakiplerinin oturmuş firmalar olduğunu ifade eden Eruslu, rekabetteki artılarım şöyle özetledi:
"ilk artımız, Anadolu'dan çıkmış olmamız. Onlar kadar hantal değiliz. Kurumsal olmamanın avantajlarına sahibiz. Daha esnek, daha hızlıyız. Ani kararlar verebiliyoruz. Amatör demek yanlış gibi olur ama bazı şeylerde amatörlüğün faydası oluyor. Çok profesyonel olunca çok hızlı hareket edilemiyor."

Yalıtım ürünlerinin yerel fabrikalarda üretilmesinin daha doğru bir ekonomik karar olacağım vurgulayan Eruslu, "Türkiye'de nakliye çok büyük bir sıkıntı. Yalıtım ürünleri de patlamış mısır gibi. Bu nedenle bu tür yatırımları yöresel düşünüyoruz. Zaten her bölgenin kendine göre potansiyeli var" dedi.
Dünya Gayrimenkul


Geri Dön