İhale

Erzincan Belediyesi sterilizasyon tesisi ihalesi 12 Ocak'ta!

Erzincan Belediyesi, Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği kapsamında halk sağlığına ve çevreye zarar vermeden ayrı toplanması, taşınması ve tıbbi atık sterilizasyon tesisi inşa edilerek, 10 yıllığına kiralanması işini ihaleye çıkarıyor.

TIBBİ ATIKLARIN TOPLANMASI - TAŞINMASI, STERİLİZASYON TESİSİ İNŞAA EDİLEREK TIBBİ ATIKLARIN STERİLİZE EDİLDİKTEN SONRA BERTARAF EDİLMESİ VE AMACI DOĞRULTUSUNDA 10 YIL SÜREYLE İŞLETME HAKKI KİRAYA VERİLECEKTİR


Erzincan Belediye Başkanlığından:

1 - İHALENİN KONUSU İŞİN NİTELİĞİ, YERİ VE SÜRESİ:

Kentimizdeki tüm tıbbi atıkların, 22/07/2005 tarih ve 25883 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği kapsamında halk sağlığına ve çevreye zarar vermeden ayrı toplanması, taşınması ve tıbbi atık sterilizasyon tesisi inşa edilerek, tıbbi atıkların sterilize edildikten sonra bertaraf edilmesi ve amacı doğrultusunda 10 yıllık süreçte 120 (Yüz Yirmi) ay süre için; aylık kira bedeli üzerinden idareye verilecek, aylık %10 (Yüzde On) ciro payının artırımı şeklinde Erzincan Belediyesi Encümenince 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümleri çerçevesinde 35/a Kapalı Teklif artırma Usulü ile yapılacaktır.

Tesisin kurulacağı alan; Erzincan İli, Çağlayan yolu 7. Km Bey Bağı Mah. 367 ada 20 parselde bulunan Erzincan belediyesine tahsisli 1000 m2 yüzölçümlü taşınmazdır.

2 - İHALE ŞARTNAME VE EKLERİNİN NEREDEN VE HANGİ ŞARTLARLA ALINACAĞI:

İhale şartname ve ekleri; Erzincan Belediye Başkanlığı Fen İşleri Müdürlüğünden mesai saatleri içerisinde ücretsiz olarak görülebilir veya 250,00 TL (İki Yüz Elli Türk Lirası) bedelle temin edilebilir.

3 - İHALENİN NEREDE, HANGİ TARİH VE SAATTE VE HANGİ USULLE YAPILACAĞI:

İhale Belediye Encümenince 12.01.2016 Salı günü ve saat 10:00’da ERZİNCAN BELEDİYESİ Encümen Toplantı Salonunda 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu 35/a maddesine göre kapalı teklif usulü ile yapılacaktır. İstekliler Tekliflerini, aylık cirodan verilecek % oran bedeli üzerinden geçerli en yüksek aylık ciro % oran bedeli teklifini veren isteklinin teklifinin altında olmamak üzere; oturumda hazır bulunan en yüksek üç teklif sahibi isteklilerden yazılı teklif alınmak suretiyle ihale sonuçlandırılacaktır.

Komisyon, uygun gördüğü her aşamada oturumda hazır bulunan isteklilerden yazılı son tekliflerini alarak ihaleyi sonuçlandırabilir. Bu husus, ihale komisyonunca ikinci bir tutanakla tespit edilecektir.

4 - TAHMİN EDİLEN BEDEL ve GEÇİCİ TEMİNAT MİKTARI:

Tahmin edilen bedel:

Yatırım maliyeti 1.591.666,67- TL (Bir Milyon Beş Yüz Doksan Bir Bin Altı Yüz Altmış Altı Türk Lirası Altmış Yedi Kuruş)

10 Yıl (120 Ay) tahmini kira bedeli: 120.000,00- TL (Yüz Yirmi Bin Türk lirasıdır.)

1.591.666,67 TL + 120.000,00 TL = 1.711.666,67 TL (Bir Milyon Yedi Yüz On Bir Bin Altı Yüz Altmış Altı Türk Lirası Altmış Yedi Kuruşdur.)

Geçici Teminat Miktarı:

Yatırım maliyeti ile 10 yıllık tahmini kira bedeli toplamının %3 ü oranında alınacaktır.

1.711.666,67 TL X 0.03 = 51.350,00 TL (Elli Bir Bin Üç Yüz Elli Türk Lirasıdır.)

5 - İHALEYE GİREBİLME ŞARTLARI:

İhaleye katılacak gerçek - tüzel kişi veya kişilerde aşağıdaki şartlar aranır.

A. Kanuni ikametgâh sahibi olmak,

B. Tebligat için Türkiye’de adres göstermek,

C. Bu şartnamenin 5. Maddesindeki miktar kadar geçici teminatı yatırmış olmak,

D. Ticaret ve Sanayi Odası veya Esnaf ve Sanatkâr Siciline kayıtlı olduğunu gösterir belge

I. Gerçek kişi olması halinde, ilgisine göre Ticaret ve Sanayi Odası veya Esnaf ve Sanatkâr Siciline kayıtlı olduğunu gösterir, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış belge,

II. Tüzel kişi olması halinde, tüzel kişiliğinin idare merkezinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve Sanayi Odası’ndan veya benzeri makamdan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış, tüzel kişiliğinin siciline kayıtlı olduğuna dair belge. Türkiye’de şubesi bulunmayan yabancı tüzel kişiliğin belgelerinin bu tüzel kişiliğin bulunduğu ülkedeki konsolosluğu veya Türkiye Dış İşleri Bakanlığınca onaylanmış olması gerekir.

III. Ortak girişim olması halinde, ortak girişimi oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin her biri’nin I ve II deki esaslara göre temin edecekleri belge.

E. İmza sirkülerini vermesi;

I. Gerçek kişi olması halinde noter tasdikli imza sirküler

II. Tüzel kişi olması halinde, tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri (Türkiye’de şubesi bulunmayan tüzel kişiliğin sirkülerinin bu tüzel kişiliğin bulunduğu ülkedeki Türk Konsolosluğunca veya Türkiye Dış İşleri Bakanlığınca onaylanmış olması gerekir.)

III. Ortak girişim olması halinde, ortak girişimi oluşturan gerçek kişi veya tüzel kişilerin her birinin I ve II deki esaslara göre temin edecekleri belge.

F. İstekliler adına vekâleten iştirak ediliyor ise istekli adına teklifte bulunacak kimselerin vekâletnameleri ile vekâleten iştirak edenin noter tasdikli imza sirküleri vermesi (Türkiye’de şubesi bulunmayan yabancı tüzel kişilerin vekâletnamelerinin bulunduğu ülkedeki Türk Konsolosluğunca veya Türkiye Dış İşlerince Bakanlığınca onaylanmış olması gereklidir.)

G. İsteklilerin ortak girişim olması halinde, bu şartnameye ekli örneğine uygun olarak ortak girişim beyannamesi ile ortaklarca imzalanan ortaklık sözleşmesini vermesi (İhale üzerinde kaldığı takdirde noter tasdikli ortaklık sözleşmesine şahsen veya vekil tayin edecekleri kişiler vasıtasıyla imzalarlar).

H. Şartnamenin madde 8.2. Dış zarf içerisine konulması gereken diğer evraklar.

İ. İstekli firmanın iş durumu ve tutumu ile ilgili beyanlarını, 2886 sayılı yasaya göre cezalı olmadığına dair beyanlarını ve ERZİNCAN BELEDİYESİ başta olmak üzere benzer kuruluşlarla İHTİLAFLI OLUP, OLMADIĞI varsa açıklayıcı beyanlarını içerir beyan yazısı

J. İstekli firma idari şartnamenin madde1.4. madde1.5. madde 1.6. belirtilen belgeleri sunacaktır.

K. Ekonomik ve mali yeterliliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler; Bankalardan temin edilecek belgelerde Toplam yatırım tutarının %25’inden az olmamak üzere, istekli tarafından belirlenecek tutarda bankalar nezdinde ki kullanılmamış nakit kredisini veya kullanılmamış teminat mektubu kredisini ya da serbest mevduatını gösterir yerli veya yabancı bankalardan alınacak belge verilecektir. Yatırım maliyetini %25’i yüklenicinin uygulama projesini idareye sunması ve idarenin kabulüne kadar Bankada bloke edilecektir. Bu bloke idarenin bankaya yazısı ile ortadan kalkacaktır.

L. İstekli bahse konu iş ile ilgili olarak ihale tarihi itibari ile geçerlilik süresini doldurmamış, Tıbbi Atık içerikli TS EN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistem Belgesi, TS EN ISO 14001:2004 Çevre Yönetim Sistem Belgesine sahip olmalıdır. CE standartlarına göre üretilen cihazların, üretici ISO 9001:2008 ve 14001:2004 kalite sistemine göre sertifikalandırılmış olması gerekir. İstekli üretici firmanın tıbbi atık sterilizasyon cihazları ürettiğini belgelendirecek ISO 9001:2008 ve ISO 14001:2004 kalite belgesi, CE belgesi ve kapasite raporu ihale teklif zarfında teklifle beraber sunmalıdır.  Bu belgelerin Türk Akreditasyon Kurumu tarafından akredite edilen belgelendirme kuruluşları veya Uluslararası Akreditasyon Forumu Karşılıklı Tanınma Antlaşmasında yer alan ulusal akreditasyon kurumlarınca akredite edilmiş belgelendirme kuruluşları tarafından düzenlenmesi zorunludur.

M. İstekli firmanın en az 1 yıl insan ve çevre sağlığı açısından uğraş verdiğini belgelemesi gerekmektedir.

N. Ortak girişimlerde, ortakların her biri L ve M maddelerindeki belgeleri ayrı ayrı sunacaklardır.

O. Teklif Mektubu ekinde proses projesi istekli firmalar tarafından sunulacaktır.

P. Tıbbi atık toplama, taşıma ve sterilizasyonu yaptığına dair ilgili kurumlardan alınmış referans yazıları.

Q. İstekli firma Tıbbi atık toplama- taşıma işi için; Teknik Şartnamenin 4. maddesinde belirtilen personel ve araçları bulunduracağına dair taahhütname verecektir.

6 - TEKLİFLERİN VERİLMESİ:

Teklifler 12.01.2016 Salı günü saat 09:30’a kadar, sıra numaralı alındılar karşılığında Erzincan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ihale servisine verilecektir. Posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Erzincan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ihale servisine verilen teklifler geri alınamaz. Saat ayarında posta, telgraf, telefon (PTT) veya Türkiye Radyo ve Televizyon (TRT) idaresinin saat ayarı esas alınır.

İlan olunur.