Kent Haberleri

Erzincan Tercan'da 601 konuttan 32'si ağır, 175'i hafif hasarlı!

Erzincan Valisi Mehmet Makas ve AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, önceki gün Tercan ilçesinde meydana gelen deprem bölgesinde incelemeler yapıp depremzedelere "geçmiş olsun" dileklerini iletti. Tercan'da 601 konuttan 32'si ağır, 175'inin hafif hasarlı olduğu belirlendi.

Erzincan Valisi Mehmet Makas ve AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, önceki gün Tercan ilçesinde meydana gelen deprem bölgesinde incelemeler yaptı ve depremzedelere "geçmiş olsun" dileklerini iletti. 

Erzincan Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Vali Makas, Tercan ilçesinde önceki gün yaşanan 4,3 büyüklüğündeki depremin ardından beraberindeki milletvekili Karaman, Tercan Kaymakamı Musa Kazım Çelik, Çayırlı Kaymakamı Abdullah Aslantürk ile bölgeye gitti. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, ilçedeki belde ve köyleri ziyaret eden Makas ve Karaman ile beraberindekiler, hasar gören evleri inceleyip depremzedelere "geçmiş olsun" dileklerini iletti. 

Makas ve Kahraman, sohbet ettiği vatandaşlara hasarlı olan evlere girmemeleri hususunda da uyarı yaptı. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Makas, evleri hasar gören vatandaşların barınmalarını sağlamak amacıyla ihtiyaçlarını karşılamayı sürdürdüklerini dile getirerek ekiplerin hasar tespit ve incelemelerinin sürdüğüne vurgu yaptı. 

Ekiplerin bölgede yaptıkları ön hasar tespitinde incelenen 601 konuttan 32'sinin ağır, 175'inin hafif hasarlı olduğunun belirlendiği ortaya çıktı 

İlçede, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı ile Çadırkaya beldesi görevlilerinin, belde ve köylerindeki hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini belirtildi. 

Murat Kurum: Bornova ve Bayraklı'da 5 binanın yıkıldığı bilgisini aldık!