28 / 04 / 2024

Erzincan'da Aydınlık Çadırlar Projesi hayata geçirildi!

Erzincan'da Aydınlık Çadırlar Projesi hayata geçirildi!

Erzincan'ın İliç Kaymakamlığı ve İliç ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü koordinatörlüğünde. ilçede göçer hayvancılık yapan küçükbaş hayvan yetiştiricilerine yönelik hazırlanan Aydınlık Çadırlar Projesi hayata geçirildi..



Erzincan'ın İliç Kaymakamlığı ve İliç ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü koordinatörlüğünde. ilçede göçer hayvancılık yapan küçükbaş hayvan yetiştiricilerine yönelik hazırlanan Aydınlık Çadırlar Projesi hayata geçirildi. Proje ile yaylalarda hayvancılık yapan 100 ailenin çadırlardaki elektrik ihtiyacı güneş enerji sistemleriyle karşılanacak. Projenin hayata geçirilmesi ile ilgili İliç'te düzenlenen programa İliç Kaymakamı Sedat Ateş, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ, ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı. 


Programda projenin sponsorluğunu üstlenen Anagold Madencilik, Erzincan Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ve îçtaş inşaat şirketlerinin yetkilileri de hazır bulundu. 150 bin liraya mal olan proje ile zor şartlar altında küçükbaş hayvancılık ile uğraşan göçer sürü sahipleri artık karanlıkta kalmayacak. 


150 işletmede 45 bin küçükbaş hayvanın bulunduğu ilçede hayata geçirilen Aydınlık Çadırlar Projesi ile ilgili düzenlenen törende bilgi veren İliç İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Çelebioğlu, proje ile yıldan yıla genç iş gücü kaybına uğrayan göçer hayvancılık sektörünün altyapı ve yaşam standartlarının yükseltilerek, ekonomik bir değer olan göçer hayvancılığın sürdürülebilirliğinin sağlanmasının amaçlandığını söyledi, Çelebioğlu, projenin hayata geçirilmesi ile güneş enerji sistemlerinin hayvancılık sektöründe kullanımının yaygınlaştırılacağını, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği ile geçimlerini sağlayan göçerlerin yayladaki elektrik ihtiyacının doğal yollardan ücretsiz olarak karşılanmasının yolunun açılacağını vurguladı.



Olay Ankara


Geri Dön