Kent Haberleri

Erzurum Bat Pazarı restore edildi!

Tarihi ticaret yolları üzerinde bulunan Erzurum'un türkülere konu olan çarşıları, Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından, tarihi dokusuna uygun olarak yeniden restore ediliyor.

Esnafın son derece memnun kaldığı uygulama ile bütün işyerleri ücretsiz bir şekilde bakımdan geçirildi ve ahşapla stilize edilerek, bastan aşağı boyandı Erzurum Büyükşehir Belediyesi, şehrin en eski ticaret merkezlerinden biri olan Bat Pazarı'na modern kentsel tasarım uyguladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in talimatıyla, Erzurum'un tarihi çarşılarından Bat Pazarı'na yönelik çalışmalar yapan Büyükşehir Belediyesi'nin mühendis ve mimarları, şehir estetiğine farklı bir hava kazandırdı. Avrupa modelini Erzurum'a uygulayan yetenekli eller, halktan büyük ilgi gördü. 


Bat Pazan'nda, 1930'lu yıllardan günümüze kadar gelen tarihi misyonu dikkate alınarak yapılan çalışmada, Büyükşehir Belediyesi tarafından bütün işyerleri ücretsiz bir şekilde bakımdan geçirildi, ahşapla stilize edilerek, baştan aşağı boyandı. Çiçek ve saksılarla süslenen Bat Pazarı'ndaki iş yerlerinin yeni görünümüne Erzurumlular ve kış turizmi için Erzurum'a gelen yerli ve yabancı turistler hayran kaldı. 


ÇALIŞMA TAKDİR TOPLUYOR 


Yeni halini görmek için Bat Pazarı'nı gezen Erzurumlular ve turistler, Büyükşehir Belediye Başkanı olur olmaz, Erzurum'un gelişmesi ve güzelleşmesi için, önemli projeler ortaya koyan ve yoğun gayret gösteren Başkan Mehmet Sekmen'i, kısa sürede yaptığı başarılı çalışmalarından dolayı takdir ettiklerini dile getirdiler.


ESNAFTAN BAŞKAN SEKMEN E TEŞEKKÜR 


Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin Bat Pazarı'nda günlerce süren hummalı çalışmalarını takip eden esnaf. Erzurum'un Şehr-ül Emin'i Sekmen'e. "Allah. Başkanımız Sekmen ve ekibinden razı olsun. Memleket memleket olalı böyle çalışkan bir Belediye Başkanı, böyle halk tarafından sevilen bir yönetici görmedi. Bat Pazarı'nı ve işyerlerimizi, tarihi dokusuna uygun olarak ve şehir estetiğine farklı bir hava katarak yeniden restore ettiler. 


Bakımsızlıktan işlerin durma noktasına geldiği Bat Pazarı'na Başkanımız Sekmen özel alaka gösteriyor. Bat Pazarı tarihteki misyonunu tekrar kazanmaya başladı, müşterilerimiz ve işlerimiz artıyor. Başkanımız Sekmen'in çalışmalarıyla Bat Pazarı'na yeniden bereket geldi" diyerek teşekkür ettiler. 


DAHA GÜZEL BİR ERZURUM İÇİN


Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, belediye yöneticileri, mühendis ve mimarlarıyla birlikte sık sık Bat Pazarı'nda incelemelerde bulunarak çalışmaları yakından takıp etti. Bat Pazarı'nda yapılan çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Sekmen, huzur içerisinde yaşanılan daha güzel bir Erzurum için çalıştıklarını vurgulayarak. 

"Erzurum'un çehresini değiştirmek için hummalı bir çalışma içerisindeyiz. 


Tarihi İpek Yolu güzergahında bulunan şehrimizin, en eski yerleşim birimlerini, çarşılarını, mahallelerini, tarihi misyonuna uygun olarak, tek tek elden geçiriyoruz. Modern ve çağdaş mimari örneklerini, farklı tasarımları, vatandaşlarımızın göz zevkine hitap eden estetik tarzları bu mübarek beldenin değişimi ve inşası için kullanıyoruz" şeklinde konuştu. 


Yeni Şafak