06 / 05 / 2024

Erzurum Belediyesi Meclis Üyeleri Erzurum İçmesuyu Arıtma Tesisi'nde incelemelerde bulundu!

Erzurum Belediyesi Meclis Üyeleri Erzurum İçmesuyu Arıtma Tesisi'nde incelemelerde bulundu!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin Meclisi Üyeleri, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Fevzi Polat, meclis üyeleriyle Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürlüğü'ne bağlı arıtma tesisini gezdi.



Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin Meclisi Üyeleri, Erzurum İçmesuyu Arıtma Tesisi ve asfalt plentini gezdi.Erzurum Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Fevzi Polat, meclis üyeleriyle Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürlüğü'ne bağlı arıtma tesisini gezdi. 


ESKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural ve Arıtma Tesisleri Daire Başkanı Nuri Kali, burada kurumun çalışmalarıyla ilgili meclis üyelerine bilgi verdi. Daire Başkanı Kali, meclis üyelerine sunduğu brifingde, kentteki su kaynaklarının potansiyeli, Palandöken Barajı, isale hattı, Erzurum İçmesuyu Arıtma Tesisi, ozonlama ünitesi, Filtre havuzları, Klorlama ünitesi, Atıksu Arıtma Tesisi ve Laboratuvar hizmetlerini anlattı. Kali, Erzurum'da yasayan kent halkının Avrupa ve dünyanın en temiz suyunu içtiğini bildirdi. Atıksu Arıtma Tesisi'nin önemine de dikkati çeken Kali, "Gelişen sanayi ve artan ihtiyaçlar sebebiyle her gün daha da kirlenen kaynakların korunması için Atıksu Arıtma Tesisi'nin devreye girmesiyle birlikte hem Karasu kirlenmekten kurtulacak hem de atık çamurdan biogaz üretilecek" dedi. Polat ve heyet daha sonra Fen işleri Daire Başkanlığı bünyesindeki asfalt plentini gezdi. Polat, kurumun çalışmalarının ilgi gördüğünü söyledi. 



Günboyu


Geri Dön