04 / 05 / 2024

Erzurum 'daki kayakla atlama kuleleri çim halıyla kaplandı!

Erzurum 'daki kayakla atlama kuleleri çim halıyla kaplandı!

Faruk Nafiz Özak: Universiade çerçevesinde gerçekleşecek kayakla atlama yarışlarının yapılacağı ve inşaatını Sarıdağlar"ın üstlendiği kulelere ve stop noktalarına özel çim halı döşedik



 SPORDAN sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak"la Erzurum"da 27 Ocak"ta başlayacak Üniversitelerarası Kış Oyunları (Universiade) için yaptığımız sohbet sonrası yazdığım yazı üzerine Nurteks"in patronu İbrahim Nalbant aradı:
- Universiade çerçevesinde gerçekleşecek kayakla atlama yarışlarının yapılacağı ve inşaatını Sarıdağlar"ın üstlendiği kulelere ve stop noktalarına özel çim halı döşedik.
- Ne kadar çim halı yaptınız
- 9 bin metrekare döşedik. Türkiye"de ilk kez böyle bir uygulama yapmış olduk.
- Futbol sahalarında kullandığınız teknikle aynı mı oldu
- çim halı bölümü benziyor. Ancak altına da membran adlı bir madde döşedik. Bu madde hem rutubeti önlüyor, hem de yumuşaklık sağlıyor.
- Kayakla atlama yapılacak alanı çim halıyla döşeme önerisi sizden mi çıktı
- Evet... Kayak Federasyonu malzemeyi inceledi, uygun buldu. Ayrıca Uluslararası Üniversite Spor Federasyonu (FISA) da onayladı, Zaten uluslararası sertifika da alıyoruz.
İbrahim Nalbant, şu noktanın altını çizdi:
- Bu model dünyada da yaygınlaşacak. Slovakya Kayak Federasyonu bizden istedi. çim halı, Erzurum"da yazın œçim kayağı yapma olanağı da sağlayacak.
Nurteks, duvardan duvara halıyla yola çıkıp, çim halı saha işinde uzmanlaştı, büyüdü, dünyaya açıldı...
şžimdi ürün yelpazesine œçim halı üzerinde kayak da girdi...
Hürriyet/Vahap Munyar


Geri Dön