29 / 04 / 2024

Erzurum Palandöken irtifak hakkı ihalesi 25 Ağustos'ta!

Erzurum Palandöken irtifak hakkı ihalesi 25 Ağustos'ta!

Erzurum Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü, 5 adet kargir binalar ile 1 adet cephanelik ve istikam 2 adet bina ve baraka, tarla, arsa ve yeşil sahanın irtifak hakkını verecek. İhalesi 25 Ağustos'ta gerçekleşecek.



Erzurum Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğünden:


Erzurum Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü, 5 adet kargir binalar ile 1 adet cephanelik ve istikam 2 adet bina ve baraka, tarla, arsa ve yeşil sahanın irtifak hakkını 5 milyon 728 bin 177 TL bedelle verecek. İhalesi 25 Ağustos'ta gerçekleşecek.


1 - Yukarıda özellikleri belirtilen taşınmazın imar planı değişikliği ile getirilecek olan kullanım kararlarına uygun olarak konut hariç olmak üzere, turizm, eğitim, sağlık, sanayi, sosyal ve kültürel tesislerin biri veya birkaçının yapılması amacıyla bağımsız ve sürekli nitelikli 30 (otuz) yıl süreli irtifak hakkı ihalesi 2886 sayılı Yasanın 51 inci maddesinin (g) bendi uyarınca PAZARLIK USULÜ ile ilanda belirtilen tahmini bedel üzerinden karşısında yazılı tarih ve saatte Erzurum Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü Makam Odasında (Erzurum Hükümet Konağı Zemin Kat) toplanacak komisyon marifeti ile yapılacaktır.

2 - a) İrtifak hakkı ihalesi sonucu alıcısına, ön izin verilmesinin talep edilmesi durumunda, fiili kullanım olmaksızın tescil, ifraz, tevhit, terk ve benzeri işlemlerin yapılması veya imar planının yaptırılması, değiştirilmesi, uygulama projelerinin hazırlattırılması ve onaylattırılması gibi işlemlerin yerine getirilebilmesi, ilgili Kurum ve Kuruluşlardan gerekli izinlerin alınabilmesi amacıyla, yapılacak olan irtifak hakkı ihalesi sonunda kararlaştırılacak irtifak hakkı bedelinin %20’si oranında bedel karşılığında 1 (bir) yıl süre ile ön izin verilecek (İkinci yıl %20, üçüncü yıl %30, dördüncü yıl %40) ve Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelik Ek-12 Ön İzin Sözleşmesi düzenlenecektir. Ön izin verilen gerçek ve tüzel kişi tarafından yükümlülüklerin yerine getirilmemesi halinde ise verilecek olan ön izin İdarece doğrudan iptal edilecektir. Ön izin bedeli peşin tahsil edilecektir.

b) Ön izin dönemi içerisinde yükümlülüklerin yerine getirilmesi halinde, irtifak hakkı ihalesinde kararlaştırılan bedelin, ön izinde geçen süre dikkate alınarak Türkiye İstatistik Kurumunca yayımlanan Yurtiçi Üretici Fiyatları Endeksi (Yİ-ÜFE-bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde değişim oranı) oranında arttırılması suretiyle tespit edilecek olan ilk yıl irtifak hakkı bedeli üzerinden 30 yıl süreli bağımsız ve sürekli nitelikli irtifak hakkı tesis edilmek üzere Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelik Ek-14 İrtifak Hakkına İlişkin Resmi Senede Yazılacak Hükümleri içerecek şekilde resmi senet düzenlenecektir. Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmeliğin 12'inci maddesi gereğince, ilk yıl irtifak hakkı bedeline, 2'inci ve 3'üncü yıl irtifak hakkı bedelleri ise sözleşmeleri gereğince tespit edilecek bedellere %70 indirim uygulanarak tahsil edilecektir,

3 - İhaleye katılmak isteyen isteklilerin;

a) Yasal yerleşim yerini (ikametgah) gösterir belgeyi, tebligat için Türkiye'de adres göstermeleri,

b) Gerçek kişilerin T.C. Kimlik Numarasını, Tüzel kişilerin ise vergi kimlik numarasını bildirmeleri,

c) Geçici teminat bedelini yatırmış olmaları,

- Tedavüldeki Türk Parası,

- Mevduat ve katılım bankalarının verecekleri süresiz teminat mektupları (teyit yazısının ibrazı gerekir)

- Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet İç Borçlanma senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeler (nominal bedele faiz dahil edilerek ihraç edilmiş ise bu işlemlerde anaparaya tekabül eden satış değerleri esas alınır)

- Özel hukuk tüzel kişilerinin yukarıda belirtilen şartlardan ayrı olarak, idare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu ticaret veya sanayi odasından yahut benzeri mesleki kuruluştan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş imza sirkülerini veya vekaletnameyi vermeleri; kamu tüzel kişilerinin ise, yukarıda belirtilen şartlardan ayrı olarak tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu belirtir belgeyi vermeleri gerekmektedir.

4 - İhaleye ilişkin şartname ve ekleri mesai saatleri dahilinde Erzurum Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğünde bedelsiz olarak görülebilir.

5 - Posta ile yapılacak müracaatlarda teklifin 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 37'nci maddesine uygun hazırlanması ve teklifin ihale saatinden önce komisyona ulaşması şarttır. Postada meydana gelebilecek gecikmelerden dolayı İdare veya komisyon herhangi bir sorumluluk kabul etmez.

6 - Komisyon ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.

İhaleye ilişkin ilan wvvw.milliemlak.gov.tr ve www.erzurumdefterdarligi.gov.tr adreslerinde de görülebilir.

İlan olunur.


İhalenin tam metni için tıklayın


Geri Dön