Erzurum Sağlık Kampüsü davasında son durum ne?
Erzurum Sağlık Kampüsü'nde yapılan 2. ihaleyi kazanan Nas ve Ermit İnşaat, Sağlık Bakanlığı'na açtığı davayı kazandı. Hektaş İnşaat'ın çalışmalarına devam ettiği alanda şimdi nasıl bir yol izleneceği ise belli değil...
Erzurum'da kurulacak olan Kampüs Hastane Projesi'nde yine pürüz çıktı. 2011 yılında yaklaşık 200 milyon liralık bedelle ihale edilen Erzurum Sağlık Kampüsü'nde Varyap-Uzunlar konsorsiyumu kazanmıştı. 9 Mart 2011 tarihinde de ilk kazma vurularak temel kazısı başlatıldı. İnşaatını üstlenen firmanın çekilmesinin ardından Mart ayında yapılan ikinci ihale de iptal edilmişti.
Söz konusu ihaleyi 294 milyon liralık bedelle Nas ve Ermit İnşaat kazanmıştı. Ancak; Nas ve Ermit İnşaat işi vermeyen Sağlık Bakanlığı mahkemeye verildi. Proje için ikinci en düşük teklifi verdiklerini belirten Limak Haşemoğlu İnşaat ortaklığı, ihalenin kendilerine verilmesi için yargıya başvurdu.
Sağlık Bakanlığı sonrasında proje için üçüncü ihale kararı aldı. 319 milyon liraya ihaleyi kazanan Hektaş ise yer teslimi sonrasında inşaatına başlamıştı. Ancak tam bunlar olurken Nas ve Ermit İnşaat'ın açtığı davayı kazandığı öğrenildi. Öte yandan kendilerine herhangi bir bilgi gitmeyen Hektaş İnşaat ise 60 bin metrekarelik alanda çalışmalarını sürdürüyor.
Geçtiğimiz günlerde basın toplantısı düzenleyen Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr. Fazlı Erdoğan, projenin 2016 Eylül ayında tamamlanmasının hedeflendiğini açıklamıştı.
Erzurum Sağlık Kampüsü hakkında:
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yanına merkezde yer alacak olan Erzurum Sağlık Kampüsü inşaatı tamamlandığında, Türkiye'nin doğusundaki en büyük sağlık kompleksi olacak. Kampüs toplam 550 bin metrekarelik bir alana yayılmış olup 1.500 yatak kapasiteli hastane binaları ve yardımcı sağlık birimlerinden oluşuyor.
Toplam kapalı alanı 190 bin metrekare olan kampüsde Jinekoloji, Kadın Hastalıkları ve Doğumevi Hastanesi (300 yataklı), Onkoloji Hastanesi (150 yatak), Göğüs Hastalıkları Hastanesi (150 yataklı) ve Kardiyovasküler Hastanesi (150 yatak) bulunuyor.
Sismik izolasyon sistemi kullanılarak yapısal tasarım danışmanlık hizmeti Prota Mühendislik tarafından gerçekleştirilen projede; tüm yapısal modellerin oluşturulması ile yapısal analizlerin hazırlanması işleri Prota'nın kendi geliştirdiği Probina Orion yazılımı (v16) kullanılarak yapılmış durumda.
Kübra GENÇ/Emlakkulisi.com