29 / 04 / 2024

Erzurum Tortum Gölü'ne cam teras yapılacak!

Erzurum Tortum Gölü'ne cam teras yapılacak!

Erzurum'da, Tortum Gölü üzerine "Cam Teras" inşa edilecek. 12,3 metre uzunluğuyla cam seyir terası Türkiye'nin en uzun ve geniş alanlı terası olacak.



Erzurum'da, Tortum Gölü üzerinde yapılması planlanan "Tortum Gölü Fiyortpark (Cam Teras)" projesi için Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ve Uzundere Belediyesi arasında sözleşme imzalandı. Proje sözleşmesinin Uzundere Belediye Başkanı Halis Özsoy ve KUDAKA Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Demirdöğen arasında imzalandığı belirtildi.

 

Erzurum Tortum Gölü ne cam teras yapılacak!

 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, açıklamada "Toplam 3 milyon 181 bin 897 lira bütçeye sahip ve 1 milyon 500 bin liralık bölümü KUDAKA tarafından finanse edilecek proje ile Tortum Gölü üzerine toplam 12,3 metre uzunluğunda Türkiye'nin en uzun ve geniş alanlı cam seyir terası ve bin metrekare alana sahip kafeterya kurulacaktır. Ayrıca proje kapsamında Tortum Gölü etrafında ziyaretçiler için bisiklet ve yürüyüş yolları ile otopark oluşturulacaktır." ifadelere yer verildi. Projenin 9 ay içerisinde tamamlanıp, 2018 yılı sonuna doğru hizmete açılması planlanıyor 

 

Erzurum Tortum Gölü ne cam teras yapılacak!

 

 


Geri Dön