İhale

Erzurum ve Adana'da KDV'den muaf spor salonu, konut, arsa ve arazi satılıyor! 459 bin TL'den başlayan fiyatlarla... 

Erzurum Palandöken ve Adana Yüreğir Belediyesi, KDV'den muaf spor salonu, konut, arsa ve arazi satıyor. İşte Resmi Gazete'de yayımlanan o ilanlar... 

Erzurum Palandöken Belediyesi ve Adana Yüreğir Belediyesi tarfından, Resmi Gazete'de gayrimenkul satış ilanları yayımlandı. Satışa sunulan spor salonu, konut, arsa ve arazilerin fiyatları ve ihale tarihleri belli oldu. 

Erzurum Palandöken Belediyesi, Palandöken'de H.A.Ulaş Mahallesinde yer alan Hamam,havuz,sauna
fitness spor salonu nitelikli gayrimenkulü satıyor. Satış ihalesi kapalı teklif usulü ile 27 Ağustos'ta saat 13:00'te yapılacak. 2 bin 575,96 metrekare yüzölçüme sahip gayrimenkulün geçici teminat bedeli 1 milyon 338 bin 750 TL olarak belirlendi. 

KDV'den muaf satışa sunulan gayrimenkulün fiyatı ise 44 milyon 625 bin TL şeklinde açıklandı. Gayrimenkul için yüzde 50'sini peşin, kalanını 24 ay taksitle ödeme seçeneği sunuluyor. 

Adana Yüreğir Belediyesi de 8 adet gayrimenkulü satıyor. Aralarında kargir ev ve avlusu ile arsa ve arazilerin olduğu gayrimenkuller için satış ihalesi, 27 Ağustos'ta saat 14:00'te yapılacak. 

Adana Yüreğir'deki gayrimenkullerin büyüklükleri 246,93 metrekare ile 5 bin 799,07 metrekare arasında, geçici teminat bedelleri de 13 bin 790,63 TL ile 2 milyon 131 bin 650 TL arasında değişiyor. 

KDV'den muaf tutulan gayrimenkullerin fiyatları da 459 bin 687,50 TL'den başlıyor ve 71 milyon 55 bin TL'ye kadar yükseliyor. 

İlan metinleri: 

TAŞINMAZ SATILACAKTIR

Erzurum İli Palandöken Belediye Başkanlığından:

AÇIKLAMA: Mülkiyeti Belediyemize ait yukarıdaki taşınmaz 2886 sayılı Devlet İhale Kn 17, 35/a ve 40,45 (Ek fıkra 25/1/2007-5577/1Md.)si uyarınca kapalı teklif usulu ile %50 si peşin kalan % 50 si ise 24 ay eşit taksitler halinde satışı yapılacaktır.

İhale 27.08.2024 tarihine müsadif Salı günü saat 13:00'te Palandöken Belediyesi Encümen Salonunda yapılacaktır. İhaleye Katılmak İsteyen İsteklilerin;

1- İkametgâh ilmuhaberi, nüfus cüzdanının aslı veya fotokopisi, vekaleten katılmak isteyenlerin 2024 yılı tasdikli vekaletnamelerini, tüzel kişiler adına katılacak olanların yetki belgeleri ile imza sirkülerine ilişkin belgeleri, geçici teminatın yatırıldığına dair vezne alındısı veya banka teminat mektuplarının ihale saatine kadar komisyona verilmesi zorunludur.

2- Satışı yapılacak olan; H Avni Ulaş (Osman gazi) Mah. 4451 ada 2 parseldeki taşınmazın ihale bedeli, ihale kararının tebliğ tarihinden itibaren 15 (onbeş) gün içerisinde % 50 si peşin olarak ödenecektir.

3- Satışı yapılacak olan 4451 ada 2 parselde bulunan ve hamam, havuz, sauna, fittnes spor salonundan oluşan ticari işyerine ait diğer her türlü yasal vergi, resim, harç, sözleşme giderleri alıcıya ait olup, açık teklif usulüne geçilmesi halinde %1 tellaliye ücreti alınacaktır. Satışı yapılacak olan taşınmaz KDV'den muaftır.

4- Ticari işyeri için ihale dosyası alınması zorunludur.

5- Komisyon ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.

6-Devlet İhale Kanununun 31. Maddesi gereğince ihalenin onaylanıp, onaylanmayacağı ita amirinin onayına bağlıdır.

7- Kapalı teklif usulü ile yapılacak olan ihaleye katılacak isteklilerin tekliflerini 27.08.2024 tarihi saat 12.00'ye kadar Palandöken Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğüne vermek zorundadırlar.

8- Posta ile gönderilen teklifler dikkate alınmayacaktır.

9- İhaleye ilişkin şartname ve ekleri 1.000,00 TL bedel karşılığında Belediyemiz Emlak ve İstimlak Müdürlüğünden alınabilir. İLAN OLUNUR

--------------------

TAŞINMAZLAR SATILACAKTIR

Adana İli Yüreğir Belediye Başkanlığından:

1-Mülkiyeti Belediyemize ait ve aşağıda belirtilen listede bulunan 8 adet taşınmaz ilanının 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35/a maddesine göre Kapalı Teklif Usulü ile satışı yapılacaktır.

SATIŞI YAPILACAK OLAN TAŞINMAZ

2-İhale Yüreğir İlçe Belediyesi Encümen salonunda yapılacaktır. (Yavuzlar Mahallesi 4071 Sokak No:4 Yüreğir/ ADANA)

3-Söz konusu taşınmazın ihalesine ilişkin şartname ve ekleri mesai saatleri içerisinde Belediyemiz Emlak ve İstimlak Müdürlüğünde görülebilecek ve temin edinilebilecektir.

4-Geçici teminat muhammen bedelin % 3’ü dür.

5-İsteklilerden istenen belgeler; Gerçek/Tüzel Kişilerden : a) Teklif mektubu b) Geçici teminat bedeli makbuzu veya teminat mektubu c) Gerçek kişiler için nüfus cüzdanı sureti d) Gerçek kişiler için yerleşim belgesi (İkametgâh Belgesi) e) Gerçek kişiler için Adli Sicil Belgesi f) Gerçek kişiler için Noter tasdikli İmza Sirküsü g) Gerçek kişiler için imza sirküsü (Noterden) ve vekâleten iştirak ediliyorsa, isteklinin adına teklif vermeye yetkili olduğuna dair noter tasdikli vekâletname, h) Tüzel kişi olması halinde, mevzuatı gereği tüzel kişiliğin siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve / veya Sanayi veya Esnaf Odasından veya benzeri bir makamdan ihalenin yapılmış olduğu yıl içerisinde alınmış tüzel kişiliğin siciline kayıtlı olduğuna dair belge (Tescil Belgesi) ve kayıtlı olduğu Vergi Dairesi kaydı ve teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren noter tasdikli belge ve imza sirküleri. i) Yüreğir Belediyesine borcu olmadığına dair belge j) Yabancı istekliler için Türkiye'de gayrimenkul edinilmesine ilişkin kanuni şartları taşımak ve Türkiye'de tebligat adresi beyan etmek. k) Ortak katılım halinde Ortaklık Beyannamesi. l) Şartname alındı makbuzu.

6- Taşınmazın ihalesine teklif verecekler; ihale zarflarını şartnamede belirtilen belgeler ile birlikte satış şartnamesinde belirtilen maddelere uygun olarak hazırlayarak ( Teklif mektubu, bir zarfa konulup kapatıldıktan sonra zarfın üzerine isteklinin adı, soyadı ve tebligata esas olarak göstereceği açık adresi yazılacaktır. Zarfın yapıştırılan yeri istekli tarafından imzalanır veya mühürlenir. Bu zarf geçici teminata ait alındı veya banka teminat mektubu ve istenilen diğer belgelerle birlikte ikinci bir zarfa konularak kapatılır. Dış zarfın üzerine isteklinin adı ve soyadı ile iletişim telefonu, açık adresi ve teklifin hangi işe ait olduğu yazılacaktır.

7- 27/08/2024 tarihine rastlayan Salı günü saat 10:00’a kadar Yüreğir Belediyesi Encümenine (ihale komisyonu) verilmek üzere Yazı İşleri Müdürlüğüne sıra numaralı alındı belgesi karşılığında teslim edeceklerdir. Posta ile yapılacak teklifler dikkate alınmayacaktır

8- İhale kararının onayı; karar tarihinden itibaren 15 iş günü içerisinde İta Amiri tarafından onaylanacak ya da iptal edilecektir.

9-İhale kararının onayı ve ihaleyi alana tebliğinden itibaren 15 gün içerisinde ihale bedeli peşin olarak ödenir.

10- İhale ile ilgili olarak her türlü vergi, resim, harçları ve diğer giderleri ile satıma ilişkin olarak her türlü vergi, resim, harçlar, ipotek masrafları ve diğer giderleri ödemek alıcıya aittir.

11- Satışı yapılan taşınmazın; Tapu tescili, ihalenin kesinleşmesine müteakip ihale bedelinin tamamı Belediyemiz veznesine veya banka hesabına yatırılmasından sonra tapu ferağ işlemi yapılacaktır. İdare taşınmaz üzerindeki takyidatları 1 (bir) yıl içerisinde kaldırmakla yükümlüdür.

12-Belediyemizce satışı yapılacak taşınmazın 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanunu’nun 17. Maddesinin 4. Maddesi r bendine göre KDV. İstisnasına tabi olduğundan bu satışlardan KDV tahsilatı yapılmayacaktır.

13-Tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde taşınmaz ihale bedelinin peşin olarak ödenmediği takdirde ihale iptal edilerek geçici teminat gelir olarak kaydedilir.

14-Şartname ve eklerinde hüküm bulunmayan hallerde 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerine göre işlem yapılacaktır. İhtilaf halinde Adana Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkilidir. 15-İdaremiz ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.

16-Basılı evrak bedeli (şartname) 1.500,00. ₺ (Bin beşyüz Türk Lirası) dir. İletişim : Yüreğir Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü 0(322) 321 61 61 –Dahili (1103-1109-1122) İlan olunur

İstanbul'da riskli binalara vatandaş engeli! 79 bin binaya deprem taraması yapılamadı!

Belediye Başkent’te 1 milyon 200 bin TL’den başlayan fiyatlarla konut satıyor

15 Eylül'den itibaren satılık ve kiralık evlerde emlakçılar e-Devletten yetkilendirilecek! Süreç nasıl işleyecek?