14 / 05 / 2024

Erzurum'da icradan 2 milyon 567 bin TL'ye akaryakıt istasyonu!

Erzurum'da icradan 2 milyon 567 bin TL'ye akaryakıt istasyonu!

Erzurum 3. İcra Müdürlüğü, Erzurum İli, Palandöken İlçesi, Ertuğrulgazi Mahallesi, Karayolları Mevkii, 822 ada, 506 parselde yer alan 4 bin 216 metrekare arsa ve üzerindeki Akaryakıt ve LPS İstasyonunu satışa sunuyor



Erzurum 3. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

ERZURUM 3. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN TAŞINMAZIN ACIK ARTIRMA İLANIM
Dosya No: 2010/66 Talimat

1- Taşınmazın Tapu Kaydı, Hali Hazır Durumu, İmar Durumu:

Satışa konu taşınmaz Erzurum ili, Palandöken ilçesi, Ertuğrulgazi mah, Karayolları mevkii. Cilt/ Sayfa No: 1/82, ada: 822, Parsel: 506, Yüzölçüm: 4.216.62 m2, Ana Taş. Nitelik: Tek katlı Betonarme akaryakıt ve LPG İstasyonu, müştemilatı ve arsası olarak kayıtlıdır. Satışa konu taşınmaz Erzurum ili Palandöken ilçesi sınırları içinde bulunan ve Çırçır mahallesi Erzurum ilinin içinden geçen E-80 yol¬unun Karayolları 12. Bölge Müdürlüğünün Doğu tarafında, Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü ile dava konusu taşınmazın arasından geçen ara mahalle yolun, doğu tarafında bulunan ve mevcut hali ile keşif anında tek katlı betonarme Karkas Akaryakıt ve LPG istasyonu olarak kullanılan istasyon, Kuzey tarafından Erzurum ilini doğu illerine bağlayan ve yeni şekli ile her iki yöne şeritten oluşan E-80 yoluna cephesi bulunmaktadır. Taşınmazın kuzeyinden E-80 yolu geçmekte, batısından mahalle yolu karşısında Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü bulunmakta, Doğu ve Güneyi yerleşim alanı olarak kullanılmaktadır. İpotekli taşınmaz arsası üzerinde bulunan idare binası, market ve ofisten oluşan yapı grubunun toplam alanı 230,00 m2 olup satış pompaları ve akaryakıt istasyonlarının bulunduğu kapalı alanın toplamı 420,00 m2 olarak ölçülmüştür. Taşınmazın batı tarafından bulunan ve yıkama yeri olarak kullanılmakta olan kapalı alan 73,00 m2'den oluşmaktadır. Taşınmazın yapı alanlarının dışında kalan kısmın tamamı yaklaşık 20,00 cm alındığında DREMİKSLİ beton dökülmüş olup tesisin kurulu olduğu arsanın toplam alanı 4.216,62 m2'den oluşmaktadır. Gayrimenkulün geniş evsafı dosyasındaki bilirkişi raporunda mevcuttur. Taşınmaz imar planı içerisinde olup taşınmazın bulunduğu bölge eski yerleşim alanı olup yeni belediye imar uygulaması sonucunda 9 katlı yapı ruhsatı verilmekledir.

Muhammen Bedeli: 2.567.153,88.-TL -
Satış Saati: 14:00-14:10 Arası

Satış Şartları:

1- Birinci açık artırma 13/01/2012 günü yukarıda belirtilen saatler arasında ERZU-RUM 3. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ adresinde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin %60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış ve paylaştırma giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedele alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartiyle 23/01/2012 günü ERZURUM 3. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ adresinde yukarıda belirtilen saatler arasında ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacakları toplamını, satış ve paylaştırma giderlerini geçmesi ve artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması lazımdır. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin % 20'si nispetinde Türk Lirası peşin para veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tapu alım harcı, damga vergisi ile % 18 K.D.V. alıcıya aittir. Birikmiş vergiler ve tellaliye ücreti satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu taşınmaz üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaştırmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra İflas Kanununun 133'üncü maddesi gereğince ihale feshedilir, iki ihale arasındaki farktan ve % 10 faizden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hiç bir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.

iş bu ilan tebligat yapılamayan ilgililere tebligat yerine kaim olmak üzere ilan olunur. (*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir. (İİK m. 126)


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön