28 / 04 / 2024

Erzurum'da inşaat sezonu başladı!

Erzurum'da inşaat sezonu başladı!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Rahmi Şenocak, Erzurum'da havaların ısınmasıyla beraber inşaat işlerinin başladığını belirtirken, günümüz teknolojisiyle kış mevsiminin ortasında bile inşaat yapılabildiğini söyledi.



Erzurum'da havaların ısınmasıyla beraber inşaat işleri yavaş yavaş başlarken, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Rahmi Şenocak, inşaat sezonu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.


İnşaat sezonunun kısıtlı olduğu Erzurum'da, 15 Nisan'da resmi olarak inşaat sezonu başlıyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Rahmi Şenocak, artık inşaat sezonunun sadece isim olarak kaldığını, gerekli tedbirlerin alınması halinde eksi 40 derecede bile inşaat çalışması yapılabildiğini ifade etti.


Erzurum'da resmi olarak inşaat sezonunun 15 Nisan ile 15 Kasım tarihleri arasında olduğunu kaydeden Şenocak, günümüz teknolojisiyle kış mevsiminin ortasında bile inşaat yapılabildiğini hatırlattı. Erzurum'da kış mevsiminde inşaat çalışmasının olmamasının nedeninin tesislerin kış mevsimine uygun olmaması olduğunu söyleyen Şenocak, gerekli tedbirlerin alınması halinde en soğuk havada bile imalatın yapılabileceğini dile getirdi. Önemli olan konunun, elde edilen imalatın sağlamlığı olduğunu ifade eden Şenocak, "Rusya'da veya Sibirya'da soğuk havalarda inşaatlar dikiliyorsa, Erzurum'da da dikilebilir. Bunun için 15 Nisan ile 16 Kasım tarihleri arasını kapsayan inşaat sezonu, sadece isim olarak bulunuyor. Yani, bir inşaat firması şuan kalkıp inşaatını dikebilir. Bunda hiçbir sakınca yoktur. Önemli olan, gerekli tedbirlerin alınmasıdır. Bu tedbirler ise yapıda kullanılacak olan malzemenin mevsim koşullarına uygun olup olmadığı ve yapının sağlamlığıyla ilgilidir. Bunun için Erzurum'da inşaat sezonu kısıtlı olduğu için gerekli tedbirler alınarak bu kısıtlı sezonunun uzatılması gerekiyor. Erzurum'da o zaman işler daha hızlı yürüyecek." dedi.


"İnşaat sezonu başlıyor" kavramının bir tabu haline geldiğine dikkat çeken İl Müdürü Şenocak, bu tabunun kırılması gerektiğini söyledi. "Erzurum'da önlem alındığı müddetçe eksi 40 derecede bile beton dökülebilir." diyen Şenocak, bu çalışma prensibinin tamamen teknoloji ve bilimsel çalışmayla ilgili olduğunu belirterek, bu bilim ve teknolojinin Erzurum'da kullanılması gerektiğini ifade etti. İnşaat sektörünün herkesi ilgilendiren bir sektör olduğunu kaydeden Şenocak, "İnşallah şimdiden başlayan inşaat sezonunun, herkes için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, kazasız belasız bir yıl geçmesini ve işlerin daha çok olmasını umuyorum. İşlerin çoğalması demek, Erzurum'a girdinin artması demektir. Erzurum'un artık "inşaat sezonu" kalıbından kurtulacağına inanıyorum. İşlerin daha çok olması ve daha hızlı yürümesi için bilim ve teknolojiye ayak uydurmak zorundayız. İnşallah Erzurum için bereketli bir yıl olur." ifadelerini kullandı.


Yenigün


Geri Dön