Genel

Esas Holding, ‘Burda’ markasıyla AVM yatırımlarına başladı!

Esas Holding, perakende sektöründeki yatırımlarına alışveriş merkezleriyle ( AVM ) devam ediyor. Holding bünyesinde faaliyet gösteren Esas Gayrimenkul, ‘ Burda ’ markasıyla AVM yatırımlarına başladı.

Esas Holding, ‘Burda’ markasıyla AVM yatırımlarına başladı. Bulunduğu şehrin plaka kodlarıyla birlikte markalaştırılan Burda AVM’lerin Anadolu’ya yayılması hedefleniyor.


Esas Holding, perakende sektöründeki yatırımlarına alışveriş merkezleriyle (AVM) devam ediyor. Holding bünyesinde faaliyet gösteren Esas Gayrimenkul, ‘Burda’ markasıyla AVM yatırımlarına başladı. Bulunduğu ilin plaka kodlarıyla birlikte kurulan Burda AVM’lerin Anadolu’ya yayılması hedefleniyor. Esas’ın bu alandaki yatırımlarından birisi ‘41 Burda’ adını taşıyan AVM.

Kocaeli İzmit’de bulunan bu yatırım, AVM’nin yanı sıra ofis ve konut alanlarının olduğu karma bir gayrimenkul projesi. 3 bin 800 metrekare açık ve kapalı yeme içme alanı bulunan 41 Burda’da 10 salonlu sinema kompleksi ve 2 bin metrekarelik fitness kulübü var.

AVM’de ayrıca 11 bin 500 metrekareye dağılmış 4 ayrı dev mağaza, 6 bin 300 metrekare büyük mağaza ve 15 bin metrekarelik orta ölçekli mağaza alanları bulunuyor.


Diğeri Bolu’da...

Esas Gayrimenkul’ün diğer bir AVM yatırımı ise Bolu’da bulunuyor. Yine ilin plaka kodu olan 14 Burda adını taşıyan proje 34 bin metrekarelik kiranabilir alana sahip. AVM’nin yanı sıra ofis ve konut alanlarının da bulunduğu karma bir gayrimenkul projesi olan 14 Burda’da 175 mağaza bulunuyor.

2 bin 500 metrekarelik eğlence alanı bulunan projede 8 salonlu sinema mevcut.

Faaliyetine 2009 yılında ticari gayrimenkul projelerine yatırım yaparak başlayan ve Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Erhan Kamışlı’nın yaptığı Esas Gayrimenkul, bugüne kadar yurtiçi ve yurtdışında toplam 200 milyon euro tutarında yatırım gerçekleştirdi.  

Esas’ın Londra’da 7 AVM ve 11 ofis binası bulunuyor.


1 milyar $’lık proje

Şirketin hedefinin ise, 3 yıl içinde 1 milyar dolarlık proje geliştirmek olduğu ifade ediliyor. Gayrimenkulde stratejisini yurtdışında satın alma, Türkiye’de sıfırdan yatırım üzerine oluşturan Esas Holding’in, İngiltere ve Almanya’da yatırımlarına devam edeceği söyleniyor.



İstanbul’a da AVM yatırımı yapacaklar


Esas’ın Anadolu illerinin yanı sıra İstanbul’da da ‘34 Burda’ adıyla AVM yatırımı yapacağı söyleniyor. Öte yandan 2000 yılında Şevket Sabancı ve ailesi tarafından kurulan Esas Holding, Türkiye ve yurt dışındaki yatırım fırsatlarına odaklanmış sermaye yatırım gruplarından birisi. Grubun yatırımları 5 temel sektörde yer alıyor. Bu sektörler arasında havacılık, perakende, sağlık, gıda ve gayrimenkul bulunuyor.


Eylem Türk/ Milliyet Gazetesi