28 / 04 / 2024

Esas Holding kurucusu Şevket Sabancı vefat etti!

Esas Holding kurucusu Şevket Sabancı vefat etti!

Bir süredir tedavi gören Sabancı Holding'in önemli isimlerinden ve Esas Holding'in kurucusu Şevket Sabancı 85 yaşında vefat etti.



Sabancı Holding’in ikinci kuşak temsilcisi ve Esas Holding'in kurucusu Şevket Sabancı, 85 yaşında hayatını kaybetti. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; bir süredir Amerikan Hastanesi’nde tedavi gören Şevket Sabancı bu sabaha karşı vefat etti. Sadıka Sabancı, Emine Sabancı Kamışlı ve Ali Sabancı’nın babası, Can-Kazım Köseoğlu, Fethi-Kerem Kamışlı’nın dedeleri Şevket Sabancı, kalp yetmezliğine bağlı olarakhastanede tedavi görüyordu. 

ŞEVKET SABANCI KİMDİR?

Hacı Ömer ve Sadıka Sabancı çiftinin dördüncü çocuğu olan iş insanı Şevket Sabancı, 1936'da Kayseri'de doğdu. Yüksek öğrenimini İngiltere'de Manchester Üniversitesi'nde Tekstil Mühendisi olarak bitiren Şevket Sabancı, 2004'e kadar Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini sürdürdü. 2000'de Sabancı Holding’deki ortaklığını sürdürmek kaydıyla kızı Emine Sabancı Kamışlı ile beraber Esas Holding’i kurdu. Pegasus başta olmak üzere, havacılık, gayrimenkul, girişim sermayesi alanlarında yatırımlar gerçekleştiren Esas Holding’in yönetim kurulu başkanlığını oğlu Ali Sabancı’ya vermişti. Şevket Sabancı, 650 milyon dolar tutarındaki servetiyle 2020'de Forbes Dergisi’nin en zenginler listesinde 49’uncu sırada yer aldı. 


Geri Dön