27 / 04 / 2024

Esenler Belediye Başkanı Göksu: 16 bin 500 konutun acil dönüştürülmesi gerekiyor!

Esenler Belediye Başkanı Göksu: 16 bin 500 konutun acil dönüştürülmesi gerekiyor!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'de yaklaşık 60 bin konutun kentsel dönüşüme girdiğini ve acil dönüştürülmesi gereken 16 bin 500 konut olduğunu söyledi.



Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler 15 Temmuz Millet Bahçesi Surname Restoran'da 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin 24'üncü yılı dolayısıyla düzenlediği "Hayat Kurtaran Dönüşüm" konulu basın toplantısında, ilçedeki kentsel dönüşümle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Göksu, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra vatandaşlardan, evlerinin depreme dayanıklı olup olmadığının kontrol edilmesi için belediyeye günlük binleri aşan müracaat geldiğini aktarak bu işin yürütülmesinin belediyenin görevi olduğunu belirtti.

Göksu, kentsel dönüşümle ilgili en çok uğraştıkları konunun vatandaş değil de siyaset olduğunu söyleyerek siyasetçilere "Kentsel dönüşümü siyaset üstü düşünün." ifadesini kullandı. 

Esenler Belediye Başkanı Göksu: 16 bin 500 konutun acil dönüştürülmesi gerekiyor!

KENTEL DÖNÜŞÜMDE 3 YOL BELİRLEDİK!

Göksu, 2012'de büyük dönüşüm hamlesine başladıklarını ve kendilerine 3 yol belirlediklerini ifade ederek: ''"Vatandaşa rehberlik yapalım, dedik. Mesela, şehrin planını vatandaşın dönüştüreceği şekilde planlayalım. Planla kentsel dönüşümü teşvik edecek bir altyapı kuralım. Hemen Esenler'in planları değiştirdik. Kentsel dönüşüme göre zaman ayarlı planlar yaptık. Kentsel dönüşüme girersen, binanı dönüştürürsen, şu kadar metrekare parsel toplarsan sana yüzde 20 imar artışı veriyoruz dedik." ifadelerine yer verdi. 

10 BİN 486 KONUT SAHİBİ KENTSEL DÖNÜŞÜM SÖZLEŞMESİ İMZALADI!

Göksu ilçede 10 bin 486 konut sahibinin kentsel dönüşüm sözleşmesini imzaladığını açıkladı. Şuana kadar dönüşen konut sayısının 60 bin olduğunu söyleyen Göksu Dönüşmesi gereken konut sayısının 92 bin 200 civarında olduğunu ve acil dönüştürülmesi gereken 16 bin 500 konutun olduğunu belirtti. 

Göksu, acil dönüştürülmesi gereken 16 bin 500 konuttan 10 bin 486'ünün hak sahibinin kentsel dönüşüm için belediyeyle sözleşme imzaladığını aktardı.

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde kentsel dönüşüm tam gaz devam ediyor!

Beykoz Tokatköy'deki kentsel dönüşümün yüzde 40'ı tamamlandı!

Geri Dön