16 / 05 / 2024

Esenler Karabayır'da Tuna Eğitim Vadisi Projesi yükselecek!

Esenler Karabayır'da Tuna Eğitim Vadisi Projesi yükselecek!

Esenler’in Karabayır Mahallesi yıllardır olumsuzluklarla anılıyordu. Artık o günler geride kaldı. Atılan dev adımlarla tarihi Karabayır Mahallesi artık çok daha ”Aydınlık” oluyor.



Esenler’in eskiden  Karabayır Mahallesi adıyla bilinen şimdiki adıyla Tuna Mahallesi olarak geçen mahallesi, eğitim vadisine dönüştürülüyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kamulaştırma kararı alındı. Eski Karabayır Mahallesi’nde bulunan 91 bina yıkılarak tarihe gömüldü. Esenler Karabayır’da bundan sonra 18 bin metrekarelik alanda ”Tuna Eğitim Vadisi Projesi” yükselecek. Bu projeyle birlikte ilçedeki derslik sıkıntısı ortadan kaldırılacak. Anaokulu, meslek lisesi, spor salonları gibi çok sayıda eğitime destekli kurumlar yer alacak.

Tarihi ”Tuna Eğitim Vadisi Projesi” hakkında konuşma yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, projeyle ilgili: ”Tuna Mahallesi’nde büyük bir büyük bir eğitim kampüsü yapıyoruz. Tuna Mahallesi artık olumsuzluklarla değil, eğitimle anılacak. Tuna Eğitim Vadisi bitiğinde ilçedeki okullardaki derslik sayısı 1.700 olacak. Ve böylece derslik başına düşen öğrenci sayısı bakımından da ideal sayıya ulaşmış olacağız” şeklinde görüş belirtti.

Karabayır’da karanlıklar tarihe gömüldü. Esenler Karabayır artık aydınlık günlere ”Merhaba” demeye hazırlanıyor.


Bölge Gazetesi


Geri Dön