Ulaşım

Esenler otogarından Almanya'ya seyahat dönemi! 100 Euro'dan başlıyor!

Yaz mevsiminin gelmesiyle yurt dışına seyahatlerin yoğunluğu başladı. Yetkililer İstanbul'da kalkan toplam bin 100 otobüsün olduğunu ve bunların yaklaşık 140 tanesinin yurt dışına kalktığını belirtiyor. Ayrıca en ucuz biletin ise 100 Euro'dan başladığı kaydediliyor. Vatandaşlar bilet fiyatlarındaki yükseliş ve bagaj rahatlığı için otobüsleri tercih ettiklerini ifade ederken Tüm Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mustafa Yıldırım, İstanbul'da kalkan toplam bin 100 otobüsün olduğunu ve bunların yaklaşık 140 tanesinin yurt dışına kalktığını belirtti

Yurt dışına seyahat etmek isteyenler son dönemde uçak yerine otobüsleri tercih ediyor. Vatandaşlar bilet fiyatlarındaki yükseliş ve bagaj rahatlığı için otobüsleri tercih ettiklerini ifade ederken Tüm Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mustafa Yıldırım, İstanbul'da kalkan toplam bin 100 otobüsün olduğunu ve bunların yaklaşık 140 tanesinin yurt dışına kalktığını belirtti. Yıldırım, Vize sorunu yaşanmasa bu seyahatlerin ikiye, üçe katlanacağına da dikkat çekti.

Tatil sezonunun açılmasıyla beraber yeniden gündem olan vize sorununu çözenler, şimdi de uçak bileti fiyatlarından şikayetçi olmaya başladı.

Uçak bilet fiyatları, uçak korkusu, bagaj kolaylığı gibi sebeplerle son dönemde vatandaşlar tercihini otobüsten yana kullanıyor. İstanbul Bayrampaşa'daki 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'ndan Balkanlar, Bulgaristan, Ukrayna, Romanya, Kafkaslar, Almanya, Macaristan gibi ülkelere onlarca yolcu taşınıyor. İşte detaylar...

ALMANYA'YA ULAŞIM 100 EURO!

En çok Almanya'ya gidişlerin yoğun olduğu Bayrampaşa 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda, vatandaşlar 100 Euro'dan başlayan fiyatlar ile seyahat gerçekleştiriyor. Kilogram problemi bulunmadan 2 valiz hakkı olan yolculara, ek valizlerinde de 'göz kararı' tarife sağlanıyor. Bayrampaşa otogarından Münih'e yolculuk yaklaşık 27 saat sürüyor.

AVRUPA SEYAHETLERİNDE VİZE SORUNU EN BÜYÜK ENGEL

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tüm Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mustafa Yıldırım, "70'li, 80'li yıllarda işçilerin çoğunun otobüsü tercih ettiğini belirtirken uçakla gidemediklerini söyledi. Otobüsün tercih edilme nedenin ise çok büyük bagajla gittikleri ve bunun için yüksek bagaj parası ödemelerinin odluğunu vurguladı.

Yıldırım, kalabalık ailelerin bugünkü fiyatlarının 500-600 Euro olduğunu ve 5 kişilik bir ailenin gidiş dönüşün 5 bin Euro'yu bulduğunu kaydediyor.

5 bin Euro'nun 100 bin liranın üzerinde bir rakam olduğunu söyleyen Yıldırım, "Böyle bir rakamı ödeyemiyorlar. Onun için otobüsü tercih ediyorlar. Son zamanlarda talep arttı, artış var. Vize sorunu yaşanmasa bugün otobüslerde belki de son yılların rekor sayısına ulaşacağız Avrupa taşımalarında. Özellikle Almanya, Avusturya, Fransa'ya bile seferler başladı. Vize sorunu şu anda ulaşımın önündeki en büyük engel olarak görünüyor Avrupa seyahatlerinde" dedi.

OTOBÜS YOLCULARI DAHA DA ARTACAK!

Yıldırım, "Berlin var, Münih var, Frankfurt var mesafelere göre 100 Euro'dan başlıyor, 150 Euro'ya kadar çıkıyor. Uçak fiyatları 500-600 Euro. Oradan eşya getiriyorlar, bunları uçaklara verdiklerinde çok ciddi paralar ödedikleri için uçaklar da fazla bagaj almadığı için otobüse bunu koyuyorlar ve çok düşük paralara seyahat etme imkanları oluyor" diye belirtti.

Frankfurt var,  yaz aylarında şu anda Almanya'ya her gün otobüsün kalktığını, Fransa'ya ise haftada 3 gün kalktığı bilgisini vererek, "Yaz aylarında her gün olacak bunlar. Belçika ve Hollanda da yaz aylarında olacak. İnanıyorum ki önümüzdeki dönemde otobüs yolcusu daha da artacak" dedi.

70-90'LI YILLARDA GÜNDE 100 OTOBÜS KALKARDI! 

70'li, 80'li, 90'lı yıllarda günde 100 otobüs kaldırıldığını söyleyen Yılmaz, "Almanya, İngiltere, Fransa'ya ve Danimarka'ya. Yurt dışına şu anda Kafkaslar, Balkanlar, Avrupa, Almanya, Macaristan, Ukrayna, Bulgaristan, Romanya seferleri günde yaklaşık 140 sefer çıkıyor" dedi.

İstanbul'da kalkan toplam bin 100 otobüsün olduğuna dikkat çeken Yıldırım, bunların yaklaşık 140 tanesi yurt dışına kalktığını açıkladı. Yıldırım, "Vize sorunu yaşanmasa bu seyahatler ikiye, üçe katlanacak" diye ifade etti.

YURT DIŞINA EN KISA MESAFE 100 EURO

İşletmeci Fatih Bayrak da, Talepte yoğunluğa dikkat çekerek, "Almanya'da tarafından da dönüş taleplerimiz var. Sezonda karşılıklı seferlerimiz dolu. Ekstraları da hazırlamaya başladık. Buradan her yöne aracımız var ama yoğunluğumuz Almanya'da" dedi.

Bayrak, en kısa mesafenin Münih'e 100 Euro'dan başladığını ifade ederek, "Uçaktan korkanlar var, yolu seven, geze geze gidelim diyenler var. İki bagaj hakkımız var, ekstra olduğu zaman yardımcı oluyoruz" diye belirtti.

EYT ile emekli olamayanlara kademeli emeklilik geliyor mu? 2000'den sonra emekli olanlar dikkat! 

İnşaat maliyet endeksi yüzde 53 yükseldi! Bina maliyetlerindeki artış tam gaz!