15 / 05 / 2024

Esenler'de yerinde dönüşüm devam ediyor!

Esenler'de yerinde dönüşüm devam ediyor!

Esenler’de riskli binaların yenilenmesi tüm hızıyla devam ediyor. Esinder Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Ercan “Bugün Türkiye’de 2 tür imar modeli var, ya kat karşılığı ya da arsayı alır binayı yaparsınız" dedi





Şehir estetiğine uygun, sağlam, güvenli ve yaşanabilir binalar yapmak için çalışan, tamamını Esenler’de ki müteahhitlerin oluşturduğu Esinder Yapı A.Ş. yerinde dönüşüm projelerinden biri olan Fevzi Çakmak Mahallesi 1104 Sokak No:48 deki binanın  kentsel yenileme çalışması başlattı.


ÜÇÜNCÜ BİR MODELİ TÜRKİYE’YE KAZANDIRDIK


Programda konuşan Esinder Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Ercan “Bugün Türkiye’de 2 tür imar modeli var, ya kat karşılığı ya da arsayı alır binayı yaparsınız. Oysa biz üçüncü bir modeli Türkiye’ye kazandırdık. Bu da vatandaşın parası yoksa dairesine kredi kullanıyor ve bu krediyle binasını yeniliyoruz. Biz bu krediyle çalıştıktan sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kredinin %4′ünü karşılayarak büyük bir destekte bulundu. Bununla da %50 indirimli konut kredisi kullandırıyoruz. Bundan önce bitmiş binalarda konut kredisi kullanabiliyordunuz. Bunu biz depreme dayanıklı olmayan konutların yenilenmesi için konut kredisi olarak kullanmaya başladık. Böylece kentsel dönüşüm için çok önemli bir finansman kaynağı oluşturmuş olduk.”


Bizim Anadolu




Geri Dön