28 / 04 / 2024

Esenler'de yılda 1.150 konut yıkıldı! Tevfik Göksu: Her bir sokak için dönüşüm projesi hazır!

Esenler'de yılda 1.150 konut yıkıldı! Tevfik Göksu: Her bir sokak için dönüşüm projesi hazır!

Esenler Belediye başkanı Tevfik Göksu, na ilişkin konuştu ve yılda 1.150 konut yıktıklarını, her bir sokağın ne zaman dönüşeceğine ilişkin projenin de hazır olduğunu söyledi. İşte o açıklamalar...



Esenler Belediye başkanı Tevfik Göksu, Esenler'deki kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Söz konusu açıklamasında Her bir sokağın ne zaman dönüşeceğine ilişkin projenin hazır olduğunu vurgulayan Göksu, "92 bin dönüşmesi gereken konuttan büyük kısmını çözdük" dedi. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Tevfik Göksu, "Esenler'de kentsel dönüşümde büyük yol kat ettik. Karşılaştığımız en büyük problem siyasi aklın bu projeleri provoke etmesi oluyor. Hep birlikte koordinasyonla tedbirimizi almalıyız" dedi ve ellerinden gelen çabayı gösterdiklerinin altını çizdi. 

Esenler de yılda 1.150 konut yıkıldı! Tevfik Göksu: Her bir sokak için dönüşüm projesi hazır!

Esenler Belediye başkanı Tevfik Göksu, yılda 1.150 konut yıktıklarına dikkat çekti. 

Konuya ilişkin açıklamasında "İnsanları güvenli konutlara kavuştururken şehrin donatı imkanlarını artırıyoruz" diyen Göksu, geçmişteki hataları da kaldırarak yollarına devam ettiklerini söyledi. 

Esenler de yılda 1.150 konut yıkıldı! Tevfik Göksu: Her bir sokak için dönüşüm projesi hazır!

Esenler'de kentsel dönüşüm tüm hızıyla devam ediyor. Geçtiğimiz ay Belediyenin resmi sitesinde yer verilen bir habere göre; 15 Temmuz Mahallesi’nde inşaatları tamamlanan yeni ve güvenli kentsel dönüşüm konutların teslimlerinin sürdürüldüğü belirtilmişti. 

Ayrıca, söz konusu proje kapsamında 1636 ada 3 parselde yer alan blokların tesliminin de  11 Aralık 2023 tarihi itibarıyla yapılacağı ifade edilmişti. 

Yine Belediyenin geçtiğimiz ay ev sahipliği yaptığı ‘Şehir ve Düşünce Akademisi’nde Tevfik Göksu önemli açıklamalarda bulunmuştu. Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, "İlçemizde kentsel dönüşüm çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor" dedi ve kentsel dönüşümün ciddi bir iş olduğunun altını çizdi. 

Göksu, "Kentsel dönüşüm hukuki, toplumsal, siyasi ve iklim gibi çeşitli parametrelerden etkileniyor. Bizler bütün bunları göz önüne alarak çalışmalarımızı yapıyoruz. Bu süreçleri en az hasarla geçirmemiz için ihtiyaç duyduğumuz bilimsel altyapıyı da oluşturduk" bilgilerini verdi ve Esenler'in yine rol model olacak çalışmalara imza attığına dikkat çekti. 

Göksu, açıklamasını "Halkımızla aramızda sarsılmaz bir güven duygusu var. Konutlarımıza taşınan insanlarla görüştüğümüzde değindikleri en önemli husus, güvenlik anlamında duydukları memnuniyet oluyor" diyerek tamamladı. 

Uçuk kiralar konut piyasasını durdurdu!

Gram altın bugün ne kadar? Elinde 1 gramı bile olanlar dikkat! 14 Aralık Perşembe canlı altın fiyatları

Kiracıları ve ev sahiplerini ilgilendiren flaş tapu detayı! Hemen ayrıntılara bakın!

 


Geri Dön