Kent Haberleri

Esenler'e 150 bin metrekare otopark!

Son 9 yılda Esenler'e kapalı ve açık olmak üzere yaklaşık 113 bin metrekare otopark inşa edildi. İlçede 37 bin metrekare iki ayrı kapalı otoparkın inşaatı da sürüyor. 

 


İnsan yoğunluğu bakımından İstanbul'un ilçeleri arasında birinci, nüfusu itibariyle de en büyük ilçelerinden biri olan Esenler'de belediyece yapılan düzenlemeler ve hayata geçirilen projeler sayesinde ilçe sakinleri rahat bir nefes alıyor. Yeşil alan sıkıntısına son verilen Esenler'de şimdi de otopark problemi çözülüyor.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle yürütülen çalışmalarla bir taraftan katlı otoparklar inşa ederek kalıcı çözümler üreten Esenler Belediyesi, bir taraftan da müsait boş arsalara sert zemin döşeyerek otoparka dönüştürüyor. Geçtiğimiz 9 yıl içinde ilçeye 79 bin metrekaresi kapalı, 34 bin metrekaresi de açık olmak üzere toplam 113 bin metrekare otopark inşa edildi.


37 BİN METREKARE 2 AYRI OTOPARK

Hizmete giren 113 bin metrekare otopark alanının dışında Havaalanı Mahallesi ile Menderes Mahallesi'nde 2 ayrı katlı kapalı otoparkın inşaatı da sürüyor. Bu otoparkların da hizmete girmesiyle birlikte Esenler'deki otopark kapasitesi 150 bin metrekareye çıkacak.

YENİLERİ DE YAPILACAK

Esenler'deki otopark ihtiyacını minimize etmek için yeni kapalı otopark projeleri üzerinde çalıştıklarını söyleyen Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu konuyla ilgili olarak, "Nasıl nüfus itibariyle İstanbul'un en yoğun ilçesiysek, araç bakımından da aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. Hem kentsel dönüşüm projelerimizle, hem de yeni kapalı katlı otopark projelerimizle ilçemizdeki otopark meselesini en aza indireceğiz. İlçemizin otopark problemini çözmek için adeta iğne ile kuyu kazıyoruz" diye konuştu.


HİZMETE GİREN OTOPARKLAR: