28 / 04 / 2024

Esenlik İmar İnşaat'a ilişkin 5 soru mecliste!

Esenlik İmar İnşaat'a ilişkin 5 soru mecliste!

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Esenlik İmar İnşaat'a ilişkin 5 soruyu meclis gündemine taşıdı..



CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan bir şirketin Kahramanmaraş ilindeki faaliyetlerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Ağbaba sorularının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

CHP'li Ağbaba önergesinde "Esenlik İmar İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi yüzde 100'ü Malatya Büyükşehir Belediyesi iştiraki iktisadi bir teşebbüs olarak 14 Mayıs 1990 tarihinde kurulmuştur. 1 Genel Müdür, 5 Genel Müdür Yardımcısının görev yaptığı şirket Süpermarket İşletmeciliği, İnşaat Emlak, Temizlik Hizmetleri, Beton Elemanları, Malatya Şehirlerarası Otobüs Terminali İşletmeciliği, Sosyal Tesisler, Canlı Hayvan Pazarını işletmektedir. Esenlik Ltd. Şti bünyesinde yaklaşık 3.000 kişi istihdam edilmektedir." şeklinde açıklamalarda bulundu. Ağbaba bu çerçeveden hareketle 5 soru sordu.

Ağbaba'nın soruları

1- Esenlik Ltd. Şti'nin toplam borcu ne kadardır?

2- Şirkete ait süpermarket,inşaat emlak,temizlik,beton,MAŞTİ,sosyal tesisler ve canlı hayvan pazarının ayrı ayrı kar-zarar durumu nedir?

3- Şirketin bankalara ipotek olarak verdiği yerler var mıdır? Var ise bu yerler nerelerdir? 

4- Esenlik Şirketinin 2002 yılından itibaren yıllara göre kar-zarar durumu nedir?

5- Şirketin geçmiş dönemde işçi maaşlarını ödeyemeyecek duruma geldiği doğru mudur? Doğru ise sorumlular hakkında bir işlem başlatılmış mıdır?

 


Geri Dön