02 / 05 / 2024

Esenyurt'ta yarım kalan inşaatlar ile ilgili karar çıktı!

Esenyurt'ta yarım kalan inşaatlar ile ilgili karar çıktı!

İstanbul Esenyurt'ta müteahhitler tarafından yarım bırakılan projeleri tamamlamak isteyen Esenyurt Belediyesi geçtiğimiz günlerde inşaatların tamamlanması için meclise teklif götürmüştü. Teklif ile ilgili komisyondan ret kararı çıktı. 



Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt ilçede yarım kalan konut projelerine garantör olmak için harekete geçmişti. Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; Bozkurt  belediyeye ait Derman Şirketi'nin sermayesinin arttırılması için teklif sunmuştu. Teklif komisyona götürülmüştü. Teklif önceki gün gerçekleşen toplantıda oylamaya sunuldu. Teklif, çoğunluktaki AKP-MHP grubunun oyları ile reddedildi. Kemal Bozkurt tarafından yönetilen toplantıda tartışma çıktı. 

Derman Şirketi'nin Belediye'ye ait olmadığını bunun yanında mağdurların problemlerinin çözümüne karşı olmadıklarını dile getiren AKP Grup Başkanvekili Gazanfer Karakaş, şirketin usülsüz olarak alındığını bu sebeple teklife onay vermediklerini dile getirdi. Karakaş, “İnsanlar ıstırap içinde, onların ızdırabı üzerinden siyaset yapmayı reddediyorum. Sıkıntılarını gidermek için elinizi taşın altına koyma konusunda samimiyseniz bu şaibeli, sıkıntılı, sorunlu şirketle ilgili mevzuyu bir kenara bırakalım. Eylül ayında kendimizin kuracağı bir şirket teklifi ile gelin evet diyeceğiz. Ama tek bir şartla, sadece konut mağdurlarının sorunlarını gidermek için çalışacak. Tertemiz bir şirket kuralım, biz de destekçiniz olalım” dedi.

Esenyurt ta yarım kalan inşaatlar ile ilgili karar çıktı!

Ticaret Mahkemesi'nde onay geldi

Esenyurt Belediye Başkanı Bozkurt  Ticaret Merkezi tarafından Derman Şirketi'nin belediye ait olduğunun onaylandığını belirterek “Şartsız bağışları alma yetkisi belediye başkanının. Biz bu şirketi kurmadık, kurdurmadık, bu şirket belediyeye hibe edildi. Bu şirket bağış yolu ile alındı. Ayrıca ağzınızı yıkayın bizim şirketimiz temiz. Geçmişinize bakın sonra gelin beni suçlayın”  şeklinde konuştu. 

"Kangren haline geldi"

Derman Şirketi'nin sermayesinin 30 milyon TL'ye çıkarılması için gerekçelerini sıralayan Bozkurt, şunları söyledi: 

 Yaratmış olduğunuz bir kangren var. Esenyurt Türkiye'nin her bir bölgesinden imar yolsuzlukları ile anılan, sürekli gündemde olan, değişik değişik kesimlerin gündeme getirdiği geçmişi olan bir ilçe ve burada binlerce konut mağduru var. Benim kastettiğim sadece imar yolsuzluklarından dolandırılanlar da değil. Evi yıkılmak üzere olan, ekonomik karşılığı olmadığı için kentsel dönüşüme giremeyenler var. Bunların finansmanı için kullanılacaktı”

Mağdurlara müjde! Esenyurt'ta yarım kalan inşaatlar tamamlanacak!


Geri Dön