Sektörel

Esin Tümer: Toplu konut projelerinin ortak sorunu aynı tip olmaları!

Bugüne kadar 20 bine yakın konutun inşasına imza atan Dumankaya İnşaat, Miks, Ritim İstanbul, Horizon, hi-Fit ve Mozaik ile yatırımlarına devam ediyor. Toplu konut projelerinin ortak sorunu tipleşme.

Bugüne kadar 20 bine yakın konutun inşasına imza atan Dumankaya İnşaat, Miks, Ritim İstanbul, Horizon, hi-Fit ve Mozaik ile yatırımlarına devam ediyor. Toplu konut projelerinin ortak sorunu tipleşme. Aileler, yığınlar içinde ev sahibi olmak istemiyor artık. 


Bir proje içinde birbirini tekrar eden blokların herhangi bir katında daire sahibi olmak özel hissettirmiyor. Herhangi bir yüksek blokun herhangi bir katında ev sahibi olmak da tartışılır hale geldi. Talep korunaklı site yaşamı içinde farklılaşma. 


Dumankaya Mozaik bu anlamdaki talebe mimari yaklaşımı ile cevap veriyor. Mimar Bünyamin Derman'ın imzasını taşıyan proje, "farklı renk ve ebatlardaki mozaik parçalarının bir deseni ortaya çıkarmak için bir araya getirilişlerindeki ahenk gibi" tasarlanmış. 


Her blok birbirinden farklı ve bir araya geldiklerindeki uyum projenin aslını oluşturuyor. Üç ile yedi kat arasında V değişen kütleler, cephe kaplamalarındaki malzeme ve renk farkları, kat yüksekliklerinde ayrışma ile bütünün içinde değişik daireler tasarlanmış. 


ÇATI AYNI EV FARKLI 

Farklı yüksekliklerdeki sıra evlerin "U" şeklinde avlular etrafına kümelendiği Dumankaya Mozaik, Sancaktepe'de 40 bin metrekare alanda toplam 502 konut ve iki etaptan oluşuyor. 1+1 dairelerde 4, 2+1 dairelerde 3, 3+1 dairelerde 2 farklı metrekare ile hem kullanım hem de alım gücü seçeneği artırılmış. Teras, bahçe ve loft daire tipleri, İskandinav, Soho, Işıltılı ve Country olmak üzere döıt farklı dekorasyon seçeneği ile sunuluyor. Hem metrekare çeşitliliği hem döşeme farkı hem de yer aldığı kata bağlı olarak teras, bahçe ve loft seçenekleri ile projede her daire birbirinden farklı. 


nedir? 

Sancaktepe'de değişim hızla devam ediyor Sancaktepe, Anadolu Yakası'nın önemli lokasyonlarından biri olma yönünde hızla ilerliyor. Bu ivmenin nedenleri arasında Türkiye ve Avrupa'nın en büyük sağlık kompleksinin Sancaktepe'de planlanması gösteriliyor. 

Fizik tedaviden kadın doğuma, ortapediden onkolojiye farklı branşlarda 4100 yataklı Şehir Hastanesi yatırımcıların önemli referanslarından biri. 


öneri 

Dekorasyonda seçeneği görev saymak Dekorasyon seçeneğini görev saymak olarak yorumlayan projeler ile farklı yaşam alanı hedefleyen projeler kolaylıkla ayırt edilebilir. 

Parke veya seramik rengini değiştirmek yetmez. Kapı kulpundan çekmece detayına her elemanın yazdığı öykü de tarz da farklıdır. 


inşaat yorum 

'Her şeyden önce sorumluluk' 

En fazla ölümlü iş kazasının olduğu yapı sektöründe Anel Holding'in amacı sıfır kaza ve meslek hastalığı. 

Anel Elektrik, Abu Dabi Havalimanı projesinde, ana yüklenici firma TCAJV tarafından, İş Sağlığı ve Güvenliği alanında 2013'ün eylül ve ekiminde 2 kez ödüllendirilmiş.


Esin Tümer-Habertürk