Ekonomi

Eski Bakan açıkladı! Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Memur ve emekliler merakta! İşte detaylar!

Asgari ücrete ara zammın yapılıp yapılmayacağı merakla araştırılıyor. İşte bu konudaki detaylar!Ak Parti kaynakları hala erken seçim için Mayıs 15’ini işaret ediyor

Mart ayında gelecek ara zam için tartışmalar bir hayli alevlendi. Ak Parti kaynakları hala erken seçim için Mayıs 15’ini işaret ediyor. Eski Ekonomi Bakanı Prof. Dr. Işın Çelebi asgari ücrete ara zam geleceğini ifade etti.

 Peki memur ve emekli maaşlarına da ara zam gelecek mi? İşte merak edilen tüm detaylar…

ASGARİ ÜCRET 10 BİN TL Mİ OLACAK?

Mart ayında asgari ücrete yeni bir zam beklediğini dile getiren Işın Çelebi, “Tahminime göre martta 10 bin TL seviyesine çıkarılacak” diye konuştu.

Bu bilgilere ek olarak da Dünya gazetesinden Özlem Ermiş Beyhan’nın haberine göre Eski Ekonomi Bakanı Prof. Dr. Işın Çelebi, “GSMH’den dar gelirlilerin aldığı pay yüzde 34’tü. Bu oran yüzde 25’e indirildi. İnanılmaz bir gelir gerilemesi bulunmaktadır. Bu toplumun huzurunu da tehlikeye atıyor. Ülkemizin seçim sonrasında enflasyon ile çok disiplinli bir politika ile mücadeleye girmesi gerekecek. Türkiye enflasyonla çok fazla gidemez. Rakamları indirdiğiniz vakit hayat pahalılığı sorununu çözemiyorsunuz. Çözüm; hep hastalık kalacak, kısım kısım kararlar alınacak şekilde aranıyor" dedi

"Seçimden sonraki aylara bakıldığında ise 2023 yılını toparlamaya yetmez. 2024 sonuna kadar uğraşmak lazım. Seçim sonucu ne olursa olsun bir istikrar programı uygulanmalıdır. Bütçede gelir gider dengesi artık yok. İhracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 70’in altına indi” ifadelerine yer verdi.

Bu söylemden sonra gözler doğrudan memur ve emekli maaşlarına çevrildi. Daha önceden çıkan iddialar ışığında da Mart ayında memur ve emeklilere de ara zam yapılacağı konuşuluyordu. Henüz resmi bir açıklama olmasa da yüzde 15 ile 25 arasında bir zam yapılması konuşulanlar arasındadır.

2023'TE EMEKLİLİK İKRAMİYELERİ ARTACAK MI?

Gazeteci Mehmet Çetingüleç'e göre, Ankara'da seçim öncesi ikramiyelerin artabileceği öne sürülüyor. 2023 yılında kıdem tazminatından asgari ücret ile birlikte memur maaşlarına kadar peş peşe artış dalgaları yükselecek.

Gazeteci Mehmet Çetingüleç, seçim öncesi önemli bir artış öngörüyor. Asgari ücret, memur ve emeklilerin daha da artmasını, emekli maaşlarının yükselmesi beklendiğini belirtiyor. 14 Mayıs'ta seçimlerine adım adım yaklaşılırken Ankara'nın perde arkası bir hayli hareketli. Yazarlar, iktidar partisinin oy sayısı düştükçe artış oranının da düştüğünü söylüyorlar.

Altını olanlar tetikte! İslam Memiş altın yatırımcılarının gazını aldı!

Açıklama geldi! Depremzede işçilerinin maaşı ne olacak? İşte detaylar!