29 / 04 / 2024

Eski binalarda kapılar niçin yüksekti?

Eski binalarda kapılar niçin yüksekti?

Eski saray, ev, köşk ve binaların kapıları günümüzdeki yapılara göre daha yüksekti. Peki, Eski binalarda kapılar niçin yüksekti? 



Kapılar, yapıların içine girmeye ya da yapı içindeki odalar arasında yer değiştirebilmeyi sağlayan, temelde tüm dünya kültürlerinde aynı biçimde kullanılan mimari ögelerdir. Kapılar mimaride kullanıldıkları yere veya coğrafyaya göre değişik biçim, işlev ve adlar alabilirler. 

Sosyal medya X'te "ydünyatv" isimli kullanıcının eski bir binaya ait kapı videosunu paylaşması akıllara, "Eski binalarda kapılar niçin yüksekti?" sorusunu getiriyor.

Eski binalarda kapılar niçin yüksekti?

"ydünyatv" X''te "Kapıya dikkatli bakın, normal insan boyunun üç katı yükseklikte de, sürgü var. Binlerce yıl öncesinden kalma bir çok bina bu şekilde çok yüksek tavanlı ve kapıları çok büyük...

Eski insanların çok daha uzun boylu ve çok daha uzun ömürlü olduğu gerçek mi, masal mı?" paylaşımı yaptı. İşte ydünyatv'ye gelen dikkat çekici yorumlar...

Eski binalarda kapılar niçin yüksekti?

Yahu 3-5 metrelik adam fosili nerede görülmüş, dinozorlar için yapmışlardı o kapıları tövbe tövbee yahu azıcık bilim okuyun araştırın. Gotik ve Barok dönemde hep tanrıya yakın olmak amacıyla yapılmış işler. Allah aşkına Antropolog bir arkadaş şunlara bi su döksün de ayılsınlar.

"Bilimden uzak bir ifade"

"Kapı kapandıktan sonra üstteki kilidi kapatan mekanizmayı ve zincirli sistemi görmeyende ne bileyim"

"Tabii ki gerçek o dönemin bileziklerini bugün kadınlar kemer olarak kullanıyorlar mesela…"

Eski binalarda kapılar niçin yüksekti?

"Ya onun ona göre bir sistemi var. Ne alaka ."

"Normal bir daire kapısı değil ki"

"Eski insanlar 5 metreydi ortalama"

Eski binalarda kapılar niçin yüksekti?

"Bu kapılardan dahi eğilerek geçerlermiş eski dönemlerde, hatta başlarının sürttüğü yerlerde oluşan siyah lekeleri de kapı eşiğine baktığınızda görebilirsiniz.. Pitorodoktusdaktus olarak bilinen insan-dev araformu"

"Mimari bir detay gösterişli yapılar yapıp küçük kapımı koyacaklardı?"

Eski binalarda kapılar niçin yüksekti?

"Ona bakarsan mısır piramit koridorları Max 150 160cm insanın gecebilecegi kadar. Eskiden insanların çok azı balık tüketirmiş tarım ve hayvancılık geç gelişmiş o yüzden kıtlık açlık çok fazla... Dolayısıyla insanlar küçük kalmış lahitlerin iç ölçülerini de incelemeni öneririm"

Altın yatırımcıları dikkat! 1 gram altın bugün ne kadar oldu? 10 Aralık 2023 Pazar canlı altın fiyatları 


Geri Dön